Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Måns gör bilreklam - inget problem för SVT

1 av 1

Patrik Österberg/All Over Press

Nöje | 17/03/2010 15:13

Trots att SVT:s medarbetare inte får göra kommersiell reklam är Måns Zelmerlöw frontfigur för ett bilmärke.

Under tisdagen meddelades att 23-årige Måns Zelmerlöw frontar lanseringen av bilmärket Seats specialdesignande "music line"-bilar.

Detta trots att SVT:s medarbetare inte får göra kommersiell reklam. 23-åringen har nyligen varit programledare i Melodifestivalen och ska om fyra dagar delta i SVT-programmet Jakten på Julia.

Men SVT menar att detta inte är något problem.

- Skillnaden nu när han är med i Jakten på Julia är att han inte är programledare, han kommer att vara artist och medverkande i programmet, säger Anette Helenius, projektledaren för Jakten på Julia, till Aftonbladet.

Helenius menar att Zelmerlöws delaktighet i Melodifestivalen inte heller är något problem eftersom lanseringen av bilarna inte pågått under den perioden som 23-åringen deltog i programmet.

Men samtidigt tvingade SVT årets vinnare i Melodifestivalen - Anna Bergendahl - att byta skor inför finalen eftersom hon i delfinalen burit skor som sponsrats av sneakersjätten Converse.