Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Laila Bagge var danslärare

Nöje | 20/01/2009 09:41

TV4 mörkade Bagges dansbakgrund. Nu upprörs deltagarna i Let's Dance.

Nya uppgifter kring Laila Bagges dansbakgrund skakar nu Let's Dance. Under flera års tid har hon varit lärare på en dansskola i Stockholm. Hon har alltså haft ett avsevärt större försprång i tävlingen, än vad experter och deltagare har trott. Elisabet Höglund och de andra tävlarna känner sig uppgivna inför de nya uppgifterna och saknar lust att fortsätta.

– Tävlingen känns avgjord redan. Jag hinner aldrig ifatt, säger Elisabet Höglund.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Bagges danserfarenheter. Redan efter första programmet gjorde hon succé, och många var nyfikna på den vigöra 36-åringens egenskaper. Snabbt avslöjades det att hon tagit danslektioner tidigare, som satt henne i en helt annan position jämtemot konkurrenterna i Let's Dance. Men TV4 har valt att presentera en helt annan Guldbagge. Inför programmet har blondinen frontats som medlem av Idoljuryn.

Nu kommer det fram att hon fram till 2000 arbetade som lärare på dansskolan Sway i Stockholm. Hon höll i flera år showklasser för barngrupper.

– I och med att de bara är mellan 6 och 11 år så handlar det mest om att lära dem att hålla takten och göra snurrar. Det är något jag gör även i dag med Kim och Janet i ”Made in Sweden”. Men jag är ingen dansare, säger hon till Aftonbladet.

Hon erkänner att hon har ett försprång som de andra deltagarna inte har.

– Det är klart att jag har haft nytta av att jag har dansat. Men om man har lärt sig en sak i balett så är det helt andra regler i pardans, säger Bagge.

Danskollegan och den politiska reportern Elisabeth Höglund, 64, är väldigt missnöjd. Hon är rädd för att bli jämförd med dansproffset Bagge.

– Om de visar en fantastisk dans med volter och hopp så blir det väldigt tamt när vi andra dansar. Jag kan vara lite rädd för att vi jämförs med Laila hela tiden, säger hon till Aftonbladet.

Efter att de nya uppgifterna kommit Höglund till kännedom, räknar hon nu med att röstas ut ur tävlingen.

Hon får stöd av Ulf Larsson, som tävlade i förra årets upplaga och ställdes mot dansutbildade Richard Herrey.

– Jag trodde i min enfald att programmet handlade om att lära människor som inte kan dansa att göra det. Då ska man inte ta in någon som verkligen kan dansa, säger han.

TV4 säger i en kommentar att de inte tar hänsyn till deltagarnas tidigare danserfarenhet när de gör sitt urval, trots tävlingsregeln som säger att endast kändisar som inte behärskar så kallad tiodans får vara med.

Skrivet av: