1 av 2
- Foto: Faksimil från SVT
2 av 2
- Foto: Faksimil från SVT

Fusk i Ung och bortskämd

Mygel och pakter. Föräldrarna röstade två gånger. Produktionen anklagas för oschysst spel.


SVT:s skandalsåpa Ung & bortskämd har kantats av anklagelser om fusk och mobbning. Bortklippta scener där deltagarna haft sex och supit hejvilt har klippts bort.

Nu är programmet i blåsväder igen. Föräldrarna till deltagarna har, på bästa Paradise Hotel-manér, skapat pakter för att på så sätt få sina barn att medverka längre i programmet, menar Silvia Nilsson, som är mamma till utröstade Lorenzo Nilsson.

Dessutom anklagas produktionen för att vinkla programmet.

Förra veckan röstades Silvias son, Lorenzo, ut.

– Lorenzo och Jean-Pierre Marquez fick lika många röster bara för att de var starkast. Sedan fick vi välja mellan dem. Jag kunde räddat kvar Lorenzo, men ville inte rösta taktiskt, berättar Silvia Nilsson, Lorenzos mamma för Expressen.

Hon menar dessutom att de andra föräldrarna ljugit och sagt att anledningen till att Lorenzo röstats ut var att han svor mycket.

– Det var en bluff, säger hon.

I gårdagens avsnitt röstades Jean-Pierre Marquez ut. Även hans mamma är kritisk.

– De skyller på att han skulle vara utanför, men föräldrarna ville bara ha ut honom. Det är oschysst och programmet vinklas så att de ska få rätt, berättar hans mamma, Marly Marquez för Expressen.

Men SVT tillbakavisar anklagelserna om att programmet skulle vinklas till vissa deltagares fördel.

– Allting som man spelar in kommer helt enkelt inte med. Man måste göra vissa val. Vi gjorde det valet. Resultatet blev det samma, säger han till Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!