Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Moodysson slår tillbaka

Nöje | 11/02/2009 06:51

Regissören menar att Mammut bemötts av hård kritik för att den väcker känslor.

Vilket Nyheter24 tidigare, som första svenska tidning, rapporterat blev Lukas Moodyssons nya film Mammut utbuad på Berlins filmfestival. Men den allt annat än nådiga kritiken verkar inte bekomma den svenska regissören nämnvärt.

– Nej, jag har fått många positiva reaktioner också, folk som berättar att de gråtit sig igenom halva filmen och blivit väldigt berörda, säger Lukas Moodysson till Expressen.

I stället verkar Moodysson närmast fascinerad över att han lyckats fånga in en så bred ram av kritiker från det politiska spektrats totala motsatser.

– Det är fascinerande att jag både tycks vara globaliseringsmotståndare och icke-reaktionär på samma gång. Fast det konstigaste jag läst, det var i en svensk tidning, var att jag skulle vara kvinnohatare. Väldigt märkligt, säger Lukas Moodysson.

"Påminner folk om deras dåliga samvete"

Den missförstådda konstnären väljer att se på kritiken som ett tecken på att den berör.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Filmen påminner folk om deras dåliga samvete, den trampar uppenbarligen på ömma tår, säger Lukas Moodysson till Expressen.

Mammut - trailer:

Skrivet av: