Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Chewbacca talar ut

Nöje | 14/02/2009 15:58

Den ruskiga rymdvarelsen från Star Wars berättar nu sanningen om håret och morret.

Peter Mayhew spelade Chewbacca i Star Wars, en av världens mest framgångsrika filmserier. Där blev hans håriga rolltolkning en av de mest minnesvärda rymdvarelserna inom sci-fi-film.

Men få vet vem han är under håren. I en intervju med Heeb-magazine i samband med ett Comic Con berättar han om sin karriär.

Det var lite av en slump att Mayhew blev just Chewbacca.

– Jag såg en jobbansökan där de letade efter någon lång. George Lucas kom in i rummet och sa "Jag tror vi har hittat honom", berättar Matthew.

I rollen som Chewbacca charmade han tittarna med guterala läten och en fysisk skåderspelarstil.

– Rörelsmönstret var en egen grej. För Chewie kan inte prata så du måste spela honom som en mimartist. Så man får vara vaken. När du är med andra människor kan du inte stå still alldeles för länge på en och samma plats. Då måste man röra på sig.

Däremot visar det sig att det berömda morrljudet inte var hans eget.

– Det var en brunbjörn som de hittade i San Diego. De spelade in det när den var glad, när den var ledsen när den var hungrig och när den var mätt. På så sätt fick de alla fyra känslor. Så klippte de dem och tog allt till studion, säger Matthew till Heeb.

Skrivet av: