Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Eric Rosén: "Vad ser ni i moralisten Katerina?"

- 21/03/2011, 14:49 -
Eric Rosén blir förbannad.
1 av 2

Eric Rosén blir förbannad.

Karin Bylund

Katerina Kazelis sprider sin moralism.
2 av 2

Katerina Kazelis sprider sin moralism.

MAJA SUSLIN / SCANPIX

KRÖNIKA. Ilskan över tittarnas felröster.

Jag tittar på Big Brother och funderar på vilka ni är. Ni andra som glor på Big Brother. För det är ju något som är galet. Ni är ju inte som jag, uppenbarligen.

Gång på gång röstar ni kvar Katerina vem hon än ställs mot. Och jag undrar hur det kommer sig.

För mig är Katerina en av de viktigaste anledningarna till att jag ibland struntar i att kolla på programmet eller byter kanal. Jag orkar liksom inte höra hennes mästrande ton och semiaggressiva fördömanden av de andra deltagarna. Jag orkar inte med den i okunniga moralismen.

Jag kan förstå att ni tycker det är spännande när hon börjar mässa religiöst för sig själv när ett dödsmetallband spelar på gården men att ni tycker det är så spännande att ni ringer och röstar på henne förvånar mig.

Jag menar inte att Whatup-whatup-thisisyourboy-NickySthlm nödvändigtvis är en vrålhärlig kille eller rolig deltagare. Jag menar inte heller att Sanna var sådär våldsamt intressant (tvärtom). Jag menar bara att Katerina är en provocerande deltagare som ändå inte roar. Hon bara glider omkring där och har fel hela tiden.

Sannolikt står hon som nominerad även nästa gång och klarar hon sig kvar även då blir jag mer än bara lite frustrerad. Jag blir förbannad. För det är ett underbetyg till programmet om hon av alla människor kan uppfattas som tillräckligt kontroversiell i sin attityd att det ska räcka för att bli favorit.

Samtidigt förstår jag någonstans att jag inte kan vinna så länge jag tycker ert intresse för henne, och era telefonröster på henne, är så irriterande. Jag hajar att den här texten är ett bevis på att hon är en viktig deltagare. För lika viktiga som deltagarnas egenskaper är tittarnas sympatier och antipatier. Såklart.

Men det gör mig förbannad.