Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Mina organ har torkat ut"

1 av 2

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

2 av 2

Leif R Jansson / SCANPIX

Nöje | 25/03/2011 10:04

Det massiva viktraset i Let's Dance har gett Frank Andersson njurvärk.

54-årige Frank Andersson har tagit sig hela vägen till final i Let's Dance. Men den stenhårda träningen har satt sina spår. Den forne brottaren har tappat hela 17 kilo - och dessutom drabbats av njurvärk.

Andersson hann aldrig värma upp under gårdagens finalrepetition och fick mitt under träningen en muskelspasm:

– Aj, aj, min rygg! Den låste sig, Vänta, jag kan inte sitta ner. Jag måste stå upp, säger han mitt under en intervju med Aftonbladet.

Frank tror själv att ryggvärken har att göra med hans viktras. Sedan han började tävla i Let's Dance har han tappat 12 centimeter runt midjan.

– Jag tror att mina organ är uttorkade. Jag vägde 96 kilo i morse, det har gått från 113, det är för mycket på kort tid. Det finns knappt fett kvar på mig, titta – hela arslet är ju borta, tillägger han för Aftonbladet.

Frank oroar sig också för att han inte får tillräckligt med näring, eftersom han knappt känner någon hunger längre på grund av stora väskeintag under träningarna:

– Det blir inte så bra med mat, men jag försöker äta kyckling och sånt så jag får i mig proteiner. Utan protein­intaget hade jag försvunnit. Vi kör hårt nu. Man håller ju för fan på att gå av på mitten, säger han till Aftonbladet.

Under fredagskvällen kommer han att möta Jessica Andersson i finalen, som sänds 20:00 i TV4.