1 av 2
- Foto: Jurek Holzer / SvD / SCANPIX
2 av 2
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Flinck: Min pappa ynglade av sig en massa syskon

Skådespelaren ska nu forska i sitt förflutna - men har redan hittat sju systrar han aldrig träffat.


Under nästa vecka börjar inspelningarna till den fjärde säsongen av Vem Tror Du Att Du Är. I programmet, som sänds på SVT, får kända personer hjälp med att släktforska och leta efter hemligheter i sitt förlutna.

En av deltagarna är musikern och skådespelaren Thorsten Flinck, som till en början var skeptisk till att medverka i programmet:

– Jag är tvådelad till att vara med. Min mor är från Örebro och min fransk-marockanska far levde i Casablanca och i Paris. Det var en man som inte på något sätt tagit ansvar för mig och min tvillingbror eller varit en del av mitt liv. En människa jag inte känner och som ynglat av sig en massa syskon, säger han till Aftonbladet.

Flinck hann bara träffa sin far tre gånger innan denne avled. Men hans tvillingbror har tidigare forskat i släktens förlutna och hittade då sju systrar som driver en vingård i Casablanca:

– Brorsan har åkt dit i perioder. Han har berättat för mig att mina systrar har en bild på mig, den förlorade brodern, i stället för Allah på böneplatsen i huset, så att jag känner mig välkommen, tillägger han för Aftonbladet.

Själv har han aldrig träffat sina systrar, men kände ändå att det nu var dags att ta reda på mer om sin släkt:

– Den biologiska klockan tickar och har sitt behov som jag nu lyssnar till för första gången. Förut var det något jag inte har velat ta i. Men hade jag inte gjort det nu så skulle det aldrig bli av. Så jag gör det med en viss skepsis, berättar han för Aftonbladet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!