Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Big Brother-Rodney polisanmäls för "sieg heil"

Årets deltagare i huset.
1 av 4

Årets deltagare i huset.

MAJA SUSLIN / SCANPIX

Rodney Da Silva.
2 av 4

Rodney Da Silva.

MAJA SUSLIN / SCANPIX

3 av 4

Elias Giertz/Nyheter24

4 av 4

Faksimil

Nöje | 12/04/2011 09:00

Rodney Da Silva polisanmäls efter att ha skrikit "sieg heil". Nu kan han hämtas ut av polis.– Polisen har inte kontaktat oss, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent.

Det var i onsdags Rodney Da Silva, 23, skrek "sieg heil" och "mein führer". Produktionen varnade direkt 23-åringen och meddelade honom att han skulle få lämna huset om han gjorde om samma sak. Men hans beteende rörde upp känslor i hela Sverige.

Nu har en person i Göteborg anmält Rodney för hets mot folkgrupp. Och enligt anmälaren är han inte ensam om att ha polisanmält Rodney.

– Jag kan inte bara acceptera att han står och skriker sådant där. Jag har en 15-årig son som såg när det hände. Det är ett brott även om han är med i teve, säger anmälaren till Aftonbladet.

Förmodligen kommer Rodney kallas till förhör, men om han inte infinner sig drar sig inte polisen för att hämta honom.

– Det är upp till åklagaren att bestämma i slutändan, men misstänks en person för ett brott ska han delges misstanke och förhöras. Då spelar det ingen roll att man är med i Big brother, har Agneta Kassman, stationsbefäl på polisen, tidigare sagt till Nyheter24.

Än så länge har Big Brother-produktionen inte kontaktats av polis.

– Polisen har inte kontaktat oss än, utan vår bedömning står fortfarande fast. Skulle situationen förändras får vi göra en kontinuerlig bedömning, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent, till Aftonbladet.

 

Missnöje inom produktionen

Att Rodney Da Silva tillåtits vara kvar har lett till missnöje och splittring inom produktionen, enligt Aftonbladet.

– Det var flera som tyckte att kanalen borde ha visat att man tar avstånd från Rodneys åsikter genom att plocka ut honom ur huset, säger en källa nära produktionen till Aftonbladet.