Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Det gick inte att rösta på BB-Rodney"

1 av 3

TV11

2 av 3

TV11

3 av 3

TV11

Nöje | 25/04/2011 12:38

Flera personer vittnar om att telefonnumret för att rösta på Rodney inte fungerade. Nu hotar demonstrationer och tittarbojkott. – Jag känner mig sviken, säger Anna från Växjö.

Det var i söndagskväll en av de stora favoriterna, Rodney Da Silva, 23, röstades ut ur Big Brother. Flera tittare blev misstänksamma över det oväntade reslutatet och hävdade att röstningen var riggad.

Nu kan Nyheter24 avslöja att alla röster inte verkar ha räknats. Telefonnumret för att rösta på Rodney var enligt flera arga tittare inaktivt under flera minuter. Anna Gharbie, 24, från Växjö försökte ringa för att rädda kvar Rodney i programmet.

– Det var helt tyst, det kom ingen signal när vi ringde. Jag försökte flera gånger, säger hon till Nyheter24.

För att vara helt säker på att numret inte fungerade och hennes röst inte registrerats kontrollerade hon i efterhand sitt saldo.

– Jag har kollat upp med telefonbolaget och inga pengar har dragits.

 

Madelenes nummer fungerade

Av nyfikenhet ringde hon numret för att rösta på en annan deltagare, Madelene Stigsjöö. Då fungerade numret som det skulle.

– Vi ringde på Madelene en gång för att prova och då gick det bra, vi tyckte det var jättekonstigt. 

TV11 meddelade att Rodney röstats ut med bara en rösts marginal, och nu känner sig Anna sviken.

– Jag försökte ringa och rösta på Rodney sju gånger. En vän till mig försökte ringa konstant under de fem minuterna, hon ringde minst 60 gånger men det var avstängt hela tiden. Efter det här kommer jag inte titta på programmet lika ofta som tidigare - det är klart att man känner sig lurad. 

I mejl till Nyheter24 vittnar fler upprörda tittare om att det inte gick att rösta på Rodney.

 

Demonstration och tittarstorm

För många tittare kom det som en chock att Rodney tvingades lämna programmet. Arga röster menade att röstningen var riggad och att TV11 bestämt sig att ta ut Rodney - oberoende av röstresultatet.

Misstänksamheten mot produktionen florerar i nätforum och på Facebook. En demonstration planeras utanför Big Brother-huset nästa söndag.

– Så jävla uppgjort från Big Brothers sida. Ni är värdelösa och denna säsong är värdelös. Jag hade gjort bättre teve ensam i det där jävla huset", skriver en användare på Big Brothers fansida på Facebook.

Nyheter24 har utan framgång sökt Pelle Porseryd, exekutiv producent på Big Brother.