Rapace vill inte träffa Larssons familj

"Jag tycker det är otroligt fult vad pengar gör med människor."


Noomi Rapace. Just nu högaktuell och hyllad för sin roll som Lisbeth Salander i filmatiseringen av Stieg Larssons bästsäljande bok ”Män som hatar kvinnor”.

"Pengar gör folk fula"

På fredagen efter galapremiären hyllade Stieg Larssons far Erland och bror Joachim Larsson Noomi Rapace för hennes insats. Men Noomi visar ingen respekt överhuvud taget.

–Jag tycker det är otroligt fult vad pengar gör med människor och speciellt i arvskonflikter. Jag har liksom inte velat träffa hans pappa och hans bror eftersom jag tycker det blir väldigt obehagligt när människor kommer i kläm på grund av pengar eller när det blir dollartecken i ögonen. Pengar gör folk fula, sade hon till norska TV2.

"Hon tror att det handlar om pengar"

När Erland Larsson får höra vad hon sagt ger han svar på tal.

–Hon vet uppenbarligen inte vad det handlar om. Det är många bitar i det här och vi vill inte ha någon pajkastning med Eva Gabrielsson. Noomi känner inte till bakgrunden. Hon tror, som många andra att det handlar om pengar – men det gör det inte, uppgav han för samma tevekanal.

Michael Nyqvist, filmens huvudrollsinnehavare, vill inte kommentera fråga om arvstvisten.

Bakgrund:

Stieg Larssons Millenium-serie släpptes först efter hans död. Kriminalromanerna om journalisten Mikael Blomkvist och datahackern Lisbeth Salander gjorde succé. Både i Sverige men också internationellt. Böckerna har dragit in hundratals miljoner kronor.

Men pengarna har också gett upphov till en skandalomsusad arvstvist. Eftersom Larsson inte lämnade efter sig ett testamente och aldrig gifte sig med sin livskamrat och sambo Eva Gabrielsson tillfaller upphovsrättigheterna och alla inkomster från böckerna Stieg Larssons far och bror som vägrar dela med sig. Kvar för Eva Gabrielsson blir parets gemensamma tvåa på Södermalm i Stockholm.

Trailern för "Män som Hatar kvinnor":

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.