Andreas Wijk och Kenza Zouiten - är de fuskare? Det menar flera som påstår att Modelljakten, där båda medverkar, har särbehandlat en av de tävlande.
1 av 2
Andreas Wijk och Kenza Zouiten - är de fuskare? Det menar flera som påstår att Modelljakten, där båda medverkar, har särbehandlat en av de tävlande. - Foto: Sarah & Paulina/Kanal 5.
Men inte enligt Kenza.
2 av 2
Men inte enligt Kenza.

Modelljakten misstänks för fusk

Anklagelser om fusk riktas nu mot Kanal 5:s storsatsning Modelljakten, där bland andra toppbloggerskan Kenza Zouiten sitter i juryn.– Jag blev riktigt förbannad, säger en av de tävlande som reagerat.


Jävla fusktävling!

Kenzas läsare har reagerat hårt efter att fuskanklagelserna spred sig.

"Riktigt dålig stil, speciellt att lura de andra tjejerna som deltog. Usch!"

"jävla fusktävling!"

"tycker inte att det är rätt. Det spelar ingen roll hur snygg denna tjejen är!"

"Jag är ledsen om du tycker det verkar som om vi inte har något förtroende för dig och tävlingen men eftersom reglerna i tävlingar vanligtvis är så att inga familjemedlemmar till juryn eller övriga som har med tävlingen att göra får vara med tycker vi det är konstigt"

"Även om ni nu säger er vara rättvist bedömande så är det ändå fult och osportsligt att hennes syrra var en av de som dömde, man kan inte komma ifrån det.

I slutet av september har Modelljakten premiär på Kanal 5 Play. Men redan nu förföljs programmet av grova anklagelser om att juryn ska ha särbehandlat en av de aspirerande modellerna.

Det påstådda fusket ska ha ägt rum när programmet nådde Helsingborg.

– Helena Ljungberg - hon som vann deltävlingen - hade sin storasyster i juryn, berättar en källa.

Systern Malin Ljungberg satt mycket riktigt i juryn när Helena kom in för att visa vad hon gick för.

– Hur jävla rättvist är det är det att ha en familjerelation till en jurymedlem i en tävling där man är med? frågar sig en deltagare som Nyheter24 pratat med.

"Hon hade störst potential"

Men på Elite Model Management, som arrangerar tävlingen som Kanal 5 valt att spela in, slår man ifrån sig anklagelserna.

– Vi tar vidare den som har mest potential att bli nästa supermodell. Det var jag och Kenza (Zouiten, red anm.) som beslutade att hon skulle gå vidare, för hon hade absolut störst potential, berättar Kristin Lane, model manager på Elite och ordinarie jurymedlem i Modelljakten, för Nyheter24.

Samtidigt funderade man i juryn kring hur man skulle gå till väga när det kom fram att Helena Ljungberg och Malin Ljungberg var syskon.

– Vi resonerade som så att självklart ska man inte gynnas av att ha en familjemedlem i juryn, men det ska inte heller hindra denne.

Malin hoppade av

Kristin Lane förklarar också att Malin Ljungberg valde att inte lägga sig i beslutet. I stället stod Kenza och Kristin själv för beslutet.

– Malin sa till oss att: "Det spelar ingen roll för mig, ni får ta det här beslutet". Och när jag och Kenza överlade så tyckte vi båda att Helena hade störst potential, förklarar Kristin Lane.

Men finns det risk för att juryn omedvetet ändrar sin uppfattning till Helenas fördel?

– Absolut inte. Jag jobbar som scout. Jag kan se om någon har potential eller inte. Och Helena har verkligen potential.

"Påverkade inte vårt beslut för fem öre"

Även Kenza Zouiten har tagit på sig skölden och försvarar programmet.

– Att detta var vår gästdomares lillasyster påverkade inte vårt beslut för fem öre. Inte heller är det något vi försökte hålla hemligt utan vi sa till och med till kameran när hon var framme och sökte att detta var Malins lillasyster men att hon inte skulle särbehandlas för det, skriver Kenza Zouiten i sin blogg.

– Fusk förekommer självklart inte!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

1 timme sedan
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

idag 14:52
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.