Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Modelljakten misstänks för fusk

Andreas Wijk och Kenza Zouiten - är de fuskare? Det menar flera som påstår att Modelljakten, där båda medverkar, har särbehandlat en av de tävlande.
1 av 2

Andreas Wijk och Kenza Zouiten - är de fuskare? Det menar flera som påstår att Modelljakten, där båda medverkar, har särbehandlat en av de tävlande.

Sarah & Paulina/Kanal 5.

Men inte enligt Kenza.
2 av 2

Men inte enligt Kenza.

Nöje | 27/08/2011 19:35

Anklagelser om fusk riktas nu mot Kanal 5:s storsatsning Modelljakten, där bland andra toppbloggerskan Kenza Zouiten sitter i juryn.– Jag blev riktigt förbannad, säger en av de tävlande som reagerat.

I slutet av september har Modelljakten premiär på Kanal 5 Play. Men redan nu förföljs programmet av grova anklagelser om att juryn ska ha särbehandlat en av de aspirerande modellerna.

Det påstådda fusket ska ha ägt rum när programmet nådde Helsingborg.

– Helena Ljungberg - hon som vann deltävlingen - hade sin storasyster i juryn, berättar en källa.

Systern Malin Ljungberg satt mycket riktigt i juryn när Helena kom in för att visa vad hon gick för.

– Hur jävla rättvist är det är det att ha en familjerelation till en jurymedlem i en tävling där man är med? frågar sig en deltagare som Nyheter24 pratat med.

"Hon hade störst potential"

Men på Elite Model Management, som arrangerar tävlingen som Kanal 5 valt att spela in, slår man ifrån sig anklagelserna.

– Vi tar vidare den som har mest potential att bli nästa supermodell. Det var jag och Kenza (Zouiten, red anm.) som beslutade att hon skulle gå vidare, för hon hade absolut störst potential, berättar Kristin Lane, model manager på Elite och ordinarie jurymedlem i Modelljakten, för Nyheter24.

Samtidigt funderade man i juryn kring hur man skulle gå till väga när det kom fram att Helena Ljungberg och Malin Ljungberg var syskon.

– Vi resonerade som så att självklart ska man inte gynnas av att ha en familjemedlem i juryn, men det ska inte heller hindra denne.

Malin hoppade av

Kristin Lane förklarar också att Malin Ljungberg valde att inte lägga sig i beslutet. I stället stod Kenza och Kristin själv för beslutet.

– Malin sa till oss att: "Det spelar ingen roll för mig, ni får ta det här beslutet". Och när jag och Kenza överlade så tyckte vi båda att Helena hade störst potential, förklarar Kristin Lane.

Men finns det risk för att juryn omedvetet ändrar sin uppfattning till Helenas fördel?

– Absolut inte. Jag jobbar som scout. Jag kan se om någon har potential eller inte. Och Helena har verkligen potential.

"Påverkade inte vårt beslut för fem öre"

Även Kenza Zouiten har tagit på sig skölden och försvarar programmet.

– Att detta var vår gästdomares lillasyster påverkade inte vårt beslut för fem öre. Inte heller är det något vi försökte hålla hemligt utan vi sa till och med till kameran när hon var framme och sökte att detta var Malins lillasyster men att hon inte skulle särbehandlas för det, skriver Kenza Zouiten i sin blogg.

– Fusk förekommer självklart inte!