Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Äkta vara" när MTV supersatsar på Awkward

- 31/08/2011, 09:00 -

Tittarsuccén kommer till Sverige. Kändistätt när Awkward har premiär.

Nu på söndag börjar MTV:s nya supersatsning Awkward. Serien beskrivs som en humorspäckad, varm och satirisk överlevnadsguide till highschool.

Huvudrollsinnehavaren, 15-åriga Jenna, som spelas av Ashley Rickards, skapar en snackis på plugget när hon gör sig illa i en olycka, som folk jobbigt nog tror är ett självmordsförsök. Vi får följa Jenna genom livets klassiker till utmaningar – från komplicerad kärlek till mobbning och oförstående föräldrar.

Awkward har blivit en sådan tittar- och kritikersuccé i USA att en till säsong redan är inplanerad. Serien följer trenden med 100% drama eller verklighet. MTV säger att det är slut på dramadokuhybrider. Enligt dem vill dagens kids se äkta vara – antingen fiktion eller riktiga människor och inget mitt emellan.

I serien spelar en mängd kända skådisar, till exempel Beau Mirchoff (Desperate Housewives), Molly Tarlov (Huge, iCarly), Jillian Rose Reed (“Weeds”) och Jessica Lu (CSI, Law & Order: Los Angeles).

Serien kommer att sändas varje söndag klockan 19 – på TV-kanalen MTV.