Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hit kommer schlagerfesten i år

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Nöje | 01/09/2011 16:35

Nu är det klart vilka städer som kommer att ta emot årets deltävlingar i Melodifestivalen.

STOCKHOLM. Som vanligt är det stort pådrag inför Melodifestivalen 2012. I dag står det klart vilka städer som får äran att vara centrum för deltävlingarna, som startar den 4:e februari.

Bidrag kan fortfarande skickas in

Om man sitter inne med en fantastisk låt som skulle kunna lyfta taket på vilken arena som helst har man fortfarande chansen. Fram till den 20 september har man på sig för att skicka in sina bidrag, till nästa års festival. Tävlingen, som drar igång först i februari är som vanligt välpolerad och planerad in i minsta detalj - och man är redan i full gång med att planera eventet.

"Det krävs en del för att hantera 40 ton utrustning"

Och valet av städer är inte utlottade på måfå. Det krävs en del resurser för att vara värd för programmet:

– Det börjar faktiskt bli svårt att hitta nya städer som kan ta emot det här schabraket till tv-produktion. Det krävs en stad och en arena som klarar av att hantera Melodifestivalen. Det är inte alla arenor som klarar av att man hänger 40 ton utrustning i taket, säger Thomas Hall, evenemangsansvarig på SVT, till DN.

Det blir som vanligt fyra deltävlingar, så som det har sett ut sedan 2002.