1 av 3
Armand Krajnc förtjänar bättre än att få sin insats förstörd av musik från The Rock eller en producent som tittat alldeles för mycket på Fear Factor.
2 av 3
Armand Krajnc förtjänar bättre än att få sin insats förstörd av musik från The Rock eller en producent som tittat alldeles för mycket på Fear Factor. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Deltagarna som ställer upp i Superstars har alla en fantastisk karriär bakom sig, eller till och med framför sig. Synd då att TV3 gestaltar dem på detta sätt.
3 av 3
Deltagarna som ställer upp i Superstars har alla en fantastisk karriär bakom sig, eller till och med framför sig. Synd då att TV3 gestaltar dem på detta sätt. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Superstars - "dyngan som visar att dokusåporna snart är döda"

Den tredje säsongen av Superstars bekräftar Nyheter24:s sportchef Björn Ehrnbergs tes om att teveapparaten snart är ett minne blott.


Superstars:

Medverkande:

Frank Andersson, Patrik Sjöberg, Louise Karlsson, Armand Krajnc, Niclas Alexandersson, Mikael Appelgren, Jörgen Brink, Eddy Bengtsson, Anders Järryd, Torgny Mogren, André Myhrer, Stefan Nystrand, Johan Petersson, Maria Pietilä Holmner, Anna Carin Zidek och Veronica Wagner.

Sänds 20.00 i TV3.

STOCKHOLM. Inflationen av svenska d-kändisar som med beundransvärd ambition att förankra sig i medieljusets spotlight har gått överstyr. Men när det gäller sportstjärnor handlar det inte om att rulla runt i alkoholens förtrollande värld - här handlar det om ett jantelagstänk och en förhoppning om framtida Risifrutti-intäkter.

I kväll börjar tredje säsongen av Superstars i TV3. Det ni kommer att få se är en kakafoni av mastodontmusik, The Rock-inspirerade helikopterklipp och ett par sköna kommentarer från Frank Andersson.

Programmet framstår som en värdelös korsning mellan Mästarnas mästare, Robinson och en kulturell motsvarighet till The Fast and the Furious - utan någon som helst action.

Maken till outnyttjad talang saknar motsvarighet i den svenska medievärlden. Adam Alsing försöker så gott han kan hålla stämningen vid liv. Att Chris Härenstam tvingas gå från kommentarer kring Leo Messi, Cristiano Ronaldo eller Wayne Rooney till att återberätta hur en utförsåkare glider ner med en jävla cykel för Hammarbybacken.

Vad är meningen liksom?

Med andra ord är det ingen framför kameran som står bakom detta storskaliga debacle. Vem som än knäckte idén med att låta några av våra största idrottsstjärnor göra sig till åtlöjen måste ha fått jobbet genom nepotism. TV3:s exekutiva producent bakom Superstars, Gustav Carlsson, som bland annat legat bakom dundersuccéer som Landskampen och Veckans Kanin - bör vid det här laget se sig om efter en ny anställning.

Resultatet blir nämligen som hämtat ur en episod av South Park döpt till "Up The Down Steriod". Ett avsnitt där Eric Cartman gestaltar sig själv som en person med Downs syndrom för att kunna delta i de paralympiska spelen. Det avsnittet fick åskådarna att tänka och samtidigt skratta - denna dynga bekräftar bara min tes om att teveapparaten inom kort är ett minne blott.

/
TV3
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nicci Hernestig triggervarnar sin senaste kroppsbild

Detaljen i nya bilden på Mark Levengood och Jonas Gardell: "Är det inte...?"

Det har gått mer än ett år sedan Mark Levengood och Jonas Gardell meddelade att de skulle gå skilda vägar. Men skilsmässan till trots så är ett av Sveriges mest kända ex-par än idag goda vänner.

"Trädgårdstider"-profilens Instagram plötsligt borta

Hundratusentals svenskar bänkar sig framför "Trädgårdstider" varje vecka och SVT-programmet engagerar många i sociala medier. Men nu har en av "Trädgårdstider"-profilerna, som hade 96 000 följare, plötsligt försvunnit från Instagram.

Allt om Dante Zia: Partner, längd och familj

1 timme sedan
Dante Zia är en svensk kock och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Zia.

Zara Larssons konsert hotas av väderkaos

1 timme sedan
Zara Larssons konsert i Dubai på torsdagskvällen hotas av väderkaos. Staden har de senaste dagarna drabbats av regnoväder och massiva översvämningar, flygplatsen och skolorna är stängda och befolkningen uppmanas att hålla sig inomhus.

Angelina Jolie och Brad Pitt har sex barn – så lever de i dag

1 timme sedan
De världskända profilerna Angelina Jolie och Brad Pitt har många barn. Men vilka är de egentligen och hur ser de ut idag? Nyheter24 reder ut vilka Jolie-Pitt-barnen är idag.