Emma Igelström talar ut.
Emma Igelström talar ut. - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

"Jag bestämde mig för att ta livet av mig"

I kvällens "4 stjärnors middag" samlas Emma Igelström, Linda Thelenius, Anna Book och Clabbe af Geijerstad på middag. Under samtalen öppnar Emma upp sig och berättar om den mörka tiden i sitt liv.


4 stjärnors middag

Brokig kvartett välkända svenskar möts över middag hemma hos varandra under fyra kvällar. Värden bjuder på god mat, underhållning och sig själv.

Visas måndag-torsdag 19.00 på Kanal 5.

Den tidigare simmerskan Emma Igelström talar i kvällens avsnitt av "4 stjärnors middag" ut om sin svåra period med självmordstankar och alkoholmissbruk.

- Jag mådde så psykiskt dåligt för ett år sen att jag bara "nej, jag vill inte leva mer". Jag bestämde mig att ta livet av mig förra hösten, avslöjar hon i avsnittet.

Det hela började med ett accelererande alkoholmissbruk. Redan under simkarriären brukade det bli för mycket de få tillfällena då hon drack.

"Tio glas vin och lite shottar"

När karriären väl var över kom fyllorna allt oftare, även om det till en början inte verkade som ett missbruk.

- Det var mycket med jobbet. Man var ute och tog ett glas vin, men när Emma tar ett glas vin blev det ofta fem, sex, tio och lite shottar på det liksom, berättar hon i programmet.

Det var för ett och ett halvt år sedan, då hennes pappa råkade ut för en allvarlig cykelolycka och låg medvetslös i nio veckor, som missbruket började spåra ur.

- Jag orkade inte vara där. Ni vet, jag åkte till Båstad på tennisveckan och festade istället för att vara med min familj. Och pappa låg typ för döden liksom, förklarar Emma skamset.

"Skulle hoppa i havet"

I spriten kunde Emma finna sin tröst.

- Då var det väldigt, väldigt lätt att ta till alkoholen. Jag kände att jag kunde fly och till sist började jag att dricka, ni vet, återställare och liksom sådär, säger Emma.

Alkoholmissbruket gick till slut så långt att Emma kände att hon inte längre ville leva

- Jag bara drack skitmycket och skulle hoppa i havet, det var typ minus 15 ute. Men någonstans bara, jag kommer inte ens ihåg det, så tog jag upp min telefon och ringde min kompis och sa hjälp mig liksom, avslöjar Emma.

Gick tolvstegsprogram

Med hjälp av kompisen tog sig Emma via ambulans till sjukhuset där hon låg i tre dagar. Hon vände sig sedan till ett tolvstegsprogram där hon fick hjälp att bli kvitt sitt missbruk.

"4 stjärnors middag" visas ikväll klockan 19:00 på Kanal 5

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Avhopp från Eurovisionfest tvingar fram flytt

Ola Salo: Wonkas konst gör livet uthärdligt

1 timme sedan
Efter Jesus och Judas kliver Ola Salo i höst ut på Göteborgsoperan som den skruvade chokladfabrikören Willy Wonka. Det kan vara ganska roligt att få spela lite mer knäpp än man själv är, säger han med ett snett leende.

Molly Sandén sjunger på Grammisgalan

1 timme sedan
Molly Sandén, Hooja och Ellen Krauss. Det är några av de artister som uppträder på årets Grammisgala.

Lugnt hobbitliv utlovas i nytt spel

1 timme sedan
Att hobbitar är ett stillsamt folk som egentligen skyr allt vad riskfyllda äventyr heter vet alla som bläddrat några sidor i något av Tolkiens verk.

Populära SVT-serien läggs ner: "Det är tråkigt att ta farväl"

1 timme sedan
Den fjortonde säsongen blir den sista. Efter det så läggs nämligen succéserien Ett fall för Vera på SVT ner. – Det är tråkigt att behöva ta farväl, men jag är så stolt över vad vi har åstadkommit de senaste 14 åren, säger skådespelaren Brenda Blethyn.

Strömmer i säkerhetsmöten inför Eurovision

3 timmar sedan
Den höga terrorhotsnivån i Sverige och en orolig omvärld gör Eurovision utsatt. Justitieminister Gunnar Strömmer (M) har regelbundet möten med Säpo och polisen inför arrangemanget.