1 av 2
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
2 av 2
- Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Alexander Bard polisanmäler fejkat Twitter-konto

Alexander Bard polisanmäler falsk Twitter-profil efter elaka meddelanden om idolerna.


Turnéplanen

Här är den intensiva turnéplanen - med start i Gävle och final i Stockholm. Klarar idolerna av pressen?

Gävle - 11 november 
Linköping - 18 november 
Malmö - 25 november 
Göteborg - 2 december 
Stockholm, Globen - 9 december

Läs alla nyheter om din favoritidol på Nyheter24:s Idol-sajt. Du hittar den här.

Alexander Bard är en av de drabbade kändisarna vars identitet blivit kapad. I september valde Bard att polisanmäla det falska kontot som startat i hans namn på Twitter. För Aftonbladet berättar Idol-profilen och popstjärnan att folk hörde av sig och undrade om det var han som twittrade.

– Det stod ”Här sitter jag, Alexander Bard, och hånskrattar åt de löjliga Idol-deltagarna”, vilket jag absolut inte gör. Det gjorde jätteont att se och jag kände obehag, säger Alexander till Aftonbladet.

Men att ta bort en fejkad Twitter-profil är inte det enklaste. Trots att Bard vädjat till Twitter att ta bort kontot och bevisat sin identitet genom att skicka in en kopia på sitt pass, så fanns kontot kvar. Bard fick även hjälp av TV4:s jurister - men ingenting hände.

Kontot försvann

När Alexander valde att ta upp det i Nyhetsmorgon försvann kontot omedelbart. Men det finns en rädsla att idolerna ska råka ut för samma sak.

– Tänk om någon sätter upp ett Twitter-konto i Amanda Perssons namn och skriver ”Jag hatar Amanda Fondell”, så kan hon inte ta bort det, säger Alexander till tidningen.

Nyheter24 har vid flera tillfällen berättat om kändisar och hur deras namn utnyttjas i sociala medier. Marie Serneholt har upprepade gånger bloggat om det obehag hon känner över att det sitter en person och uttrycker saker i hennes namn.

/
/
/
/
/
/
/
TV4
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Prestigefyllt EU-pris till tysk film

igår 20:46

Tummad äventyrsbok återlämnad – efter 105 år

igår 19:38
Ett exemplar av sir Walter Scotts klassiska bok "Ivanhoe" har återlämnats till ett bibliotek i Colorado. Den lånades ut 1919 men ingen förseningsavgift, som klättrat upp till motsvarande cirka 150 000 kronor, kommer att krävas in.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

igår 16:01
Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

igår 15:47
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

igår 15:41
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

igår 15:38
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.