Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Alexander Bard polisanmäler fejkat Twitter-konto

- 18/11/2011, 15:58 -
1 av 2

Bertil Ericson / SCANPIX

2 av 2

Leif R Jansson / SCANPIX

Alexander Bard polisanmäler falsk Twitter-profil efter elaka meddelanden om idolerna.

Alexander Bard är en av de drabbade kändisarna vars identitet blivit kapad. I september valde Bard att polisanmäla det falska kontot som startat i hans namn på Twitter. För Aftonbladet berättar Idol-profilen och popstjärnan att folk hörde av sig och undrade om det var han som twittrade.

– Det stod ”Här sitter jag, Alexander Bard, och hånskrattar åt de löjliga Idol-deltagarna”, vilket jag absolut inte gör. Det gjorde jätteont att se och jag kände obehag, säger Alexander till Aftonbladet.

Men att ta bort en fejkad Twitter-profil är inte det enklaste. Trots att Bard vädjat till Twitter att ta bort kontot och bevisat sin identitet genom att skicka in en kopia på sitt pass, så fanns kontot kvar. Bard fick även hjälp av TV4:s jurister - men ingenting hände.

Kontot försvann

När Alexander valde att ta upp det i Nyhetsmorgon försvann kontot omedelbart. Men det finns en rädsla att idolerna ska råka ut för samma sak.

– Tänk om någon sätter upp ett Twitter-konto i Amanda Perssons namn och skriver ”Jag hatar Amanda Fondell”, så kan hon inte ta bort det, säger Alexander till tidningen.

Nyheter24 har vid flera tillfällen berättat om kändisar och hur deras namn utnyttjas i sociala medier. Marie Serneholt har upprepade gånger bloggat om det obehag hon känner över att det sitter en person och uttrycker saker i hennes namn.