1 av 4
- Foto: Ola Fredholm/TV4
2 av 4
- Foto: Daniel Ohlsson/TV4
3 av 4
- Foto: Eero Hannukainen/All Over Press
4 av 4
- Foto: Eero Hannukainen/All Over Press

Tevebondens kärleksyra: "Har lärt mig prata känslor"

Igår fick tittarna se när Fredrik Holm valde Therese framför Fanny i Bonde söker fru. En upplösning som kom att bli en lättnad för Fredrik. – Det har varit jobbigt att inte kunna berätta, säger bonden till Nyheter24.


Årets bönder

Pär-Ola Nyström: 37 år och hästbonde från Närke. Näst efter utseende är intelligens den viktigaste egenskapen hos en potentiell partner.

Fredrik Holm: Årets yngsta deltagare med sina 24 år. Han vill inte vara en gammal pappa och hoppas på att träffa en tjej som vill skaffa barn direkt.

Per-Olov Johnsson: 52 år och är kött- och spannmålsbonde. Han har glimten i ögat och vill träffa en attraktiv kvinna med humor.

Johanna Nordin: Bor på en gård i Uppland tillsammans med en mängd olika djur. Det är viktigt att den kvinna hon ska leva med är glad och ödmjuk.

Det har varit svarta rubriker kring bonden Fredrik Holm. Triangeldrama och smygdejtande bakom husknutar är bara något av det tittarna fått ta del av i årets säsong av Bonde söker fru. Men nu har tittarna fått se vem som till slut fick följa med Fredrik på resan. Och valet blev Therese.

- Det har varit jobbigt att inte kunna berätta om det för folk. Det är mycket som man velat prata om, säger Fredrik till Nyheter24.

"Är det rätt ska man satsa"

Men hur det går med kärleken får han inte svara på. Det återstår två program och först efter det har sänts får vi veta om han och Therese fortfarande är ett par.

Någon som dock inte kunnat dölja sin kärlek är deltagaren Pär-Ola . Den 2 december gifter han sig med sin Louise i Lindome kyrka. Trots att de bara har varit ett par sedan i somras tycker inte Fredrik att kollegan går för fort fram.

- Det är jättehärligt. Jag har ju vetat om det ett tag och jag tycker att om det är rätt så ska man satsa. Det är en av de sakerna som jag lärt mig under programmet, säger han.

Fredrik ångrar inte att han ställde upp i programmet och skulle absolut rekommendera till andra kärlekskranka bönder.

- Det har gett mig otroligt mycket. Jag har lärt mig att prata känslor, ta egna initiativ och mitt självförtroende har ökat. Att kamerorna varit med var nog nyttigt för mig. Jag har alltid varit en person som skjutit upp saker och när de var där så var jag ju tvungen att göra de här jobbiga sakerna. Nu känns det lite lättare.

Hade inte berättat det på TV4:s sätt

Kamerorna var på plats mellan åtta på morgonen och elva på kvällen. Och när de gick hem ägnade sig gotlandsbonden och tjejerna att dricka vin och snacka skit.

Trots att Fredrik har mestadels positiva saker att säga om produktionen och programmet så har det ibland varit jobbigt att se vissa avsnitt.

– Vissa stunder framställs som konstigare än vad de egentligen var. Det var till exempel en fika på gården som var jättetrevlig men i programmet så visade de endast de två minuter som var tysta. De har klippt på sitt sätt och vissa situationer hade inte jag berättat på det sättet som de har gjort. Men så är det ju med teve. På det stora hela är jag jättenöjd, säger Fredrik.

/
/
/
/
TV4
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!