Tom Hanks bluffar om fysiken

Skådespelaren på plats i fysiklabbet, men egentligen fattar han inte ett dugg.


Tom Hanks spelar återigen huvudrollen i den nya filmen om Da Vinci-koden, Änglar och demoner, där han än en gång spelar den superintelligente Harvardprofessorn Robert Langdon.

Denna gång har den hemliga sekten ”Illuminati” lagt beslag på nyupptäckt antimateria vid kärnfysikcentret Cern för att förinta hela Vatikanstaten.

Tom Hanks professor Langdon ska göra vad han kan för att stoppa dem.

– Jag har ofta haft tunga och tuffa roller och måste säga att det är väldigt attraktivt att här få spela en ytterst intelligent, bildad och framgångsrik man. Jag skulle inte låta någon annan ta den rollen, säger Tom Hanks skämtsamt till en församlad världspress vid Cern, skriver SvD.

Men Tom Hanks avslöjar att han egentligen inte fattar någonting när det kommer till ämnet fysik.

– Jag hade D i fysik i skolan. Fysik är något jag inte alls förstår. Men som skådespelare kan jag ge intryck av att jag begriper allt, säger Tom Hanks.

Precis som föregångaren är filmen baserad på en bok av Dan Brown, och regissör är återigen Ron Howard.

I filmens övriga roller ses bland annat Ewan McGregor och Stellan Skarsgård, i rollen som chef för påvens schweizergarde. Tom Hanks hyllar den svenske bjässen.

– Stellan är väldigt speciell. Han står och grymtar i ett hörn om vad han ska säga, och så kommer det ut hur skarpt och glasklart som helst. Det kan inte ha varit helt lätt att gå direkt från Mamma Mia! till Änglar och demoner. Men Stellan är en fantastisk skådespelare och en enormt snäll person, säger Tom Hanks till SvD.

Änglar och demoner har Sverigepremiär 15 maj.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

1 timme sedan

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

2 timmar sedan
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

3 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.