Emilia ger en ny bild av "lyckans land": "Det är väldigt svårt att som tjej göra något seriöst. Man behandlas som ett objekt".
1 av 2
Emilia ger en ny bild av "lyckans land": "Det är väldigt svårt att som tjej göra något seriöst. Man behandlas som ett objekt". - Foto: Thomas Engström/TV3
I "Lyckan i LA" möter vi bland annat modellen Emilia Carpinisan, som vill visa upp den hårda sidan av Hollywood.
2 av 2
I "Lyckan i LA" möter vi bland annat modellen Emilia Carpinisan, som vill visa upp den hårda sidan av Hollywood. - Foto: Thomas Engström/TV3

Hollywood-svenskornas vardag: "Många blir sexuellt utnyttjade"

Emilia Carpinisan från "Lyckan i LA" vittnar om att livet i drömmarnas stad är långt ifrån så glamouröst som man kan tro. – Är man en snygg tjej vill folk utnyttja och ha ut något av dig - ofta "intimt" - innan de ger dig vad du vill ha tillbaka, förklarar hon för Nyheter24.


Det här är "Lyckan i LA"

"Lyckan i LA" sänds varje tisdag klockan 21.00 på TV3.

"Emilia, Caroline, Katya och Rebecka har tillsammans gett sig iväg till Los Angeles för att få en roligare, flärdfullare och glamourösare vardag långt bort från den svenska avundsjukan. Sol, bad, fest, kärleksaffärer och spännande människor avlöser varandra", tyder programbeskrivningen.

Men är livet verkligen så enkelt i "drömmarnas stad"?

– Det är svårt att klara sina räkningar eftersom det är jättedyrt att leva där. Och så finns det så mycket falska människor. Jag väljer att ha väldigt få kompisar, för annars riskerar man att bli huggen i ryggen. Jag vill inte ha ytliga vänner - det är slöseri med tid, förklarar Emila för Nyheter24.

"Lyckan i LA"-aktuella Emilia Carpinisan är en tjej med skinn på näsan och ett bagage fullt av såväl givande och uppseendeväckande som - så här i efterhand - diskutabla erfarenheter. Men tiden med rikstäckande, halvt avklädda turnéer och vågade tidningsutvik har hon lämnat bakom sig. Nu hägrar i stället livet i lyckans land, Hollywood.

Men att tro att Los Angeles-vardagen är en dans på rosor är allt annat än rättvist.

– Det är väldigt svårt att som tjej göra något seriöst i LA. Man behandlas som ett objekt. Är man en snygg tjej vill de utnyttja och ha ut något av dig innan de ger dig vad du vill ha tillbaka, förklarar Emilia för Nyheter24.

– Många tjejer viker sig och ger efter. De får kanske vad de vill ha, men oftast blir de bara utnyttjade. Går på middagar och är "intima" - ofta sexuellt. Jag har själv hört rätt ut att: "ligger du med mig så får du det här".

"De sopar gatan med en"

För många nykomna svenskor är vardagen allt annat än glamourös.

– Många tjejer kommer från Sverige till LA och är naiva. De tror att allt är så lätt och att de kommer att lyckas direkt. Men när de inser att det inte är som de tror åker de hem igen.

Men själv är Emilia i Kalifornien för att stanna. Men utviken har hon lagt på hyllan.

– Jag valde att lägga ner efter att sliskiga gubbar låtsades vara managers och bad en ligga med dem. Om man inte är stark kommer man verkligen att bli överkörd och de sopar gatan med en.

"Får bara dåligt samvete och depression"

Det är dock inte bara svenska, inflyttade tjejer som erbjuds karriärer sängvägen. Även Hollywood-stjärnor sägs ta till vidlyftiga knep för att nå framgång.

– Det är väldigt, väldigt många som har gått den vägen. Det tror jag verkligen. Och visst, det kan vara den lätta och snabba vägen in, men det är ju ingen garanti. Du kanske bara säljer din kropp och får ingenting tillbaka utom dåligt samvete och depression.

– Jag flyttar hellre hem till Sverige än säljer min kropp.
 

"Lyckan i LA" sänds på tisdagar klockan 21.00 på TV3.

/
/
TV3
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

1 timme sedan

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

1 timme sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

3 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

3 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.