Colbert namnger Nasas nya kissmaskin

En ny avancerad rymdstation som kan göra vatten av urin kan få ett roligt namn.


Komikern Stephen Colbert driver med konservativa nyhetsmedier i sin egen teveshow. Colbert har blivit så populär att han gett namn åt en örn och en Ben & Jerry-glass. När en kommun i Ungern döpa av sina broar fick allmänheten rösta fram ett namn. Stephen Colbert vann då med över hälften av alla röster.

Nu kan Colbert även röstas fram som namn på Nasas nya rymdstation Node3. Fram till den 20 mars kan man rösta fram ett namn på Nasas hemsida. Colbert toppar i nuläget. Nasas egna förslag som Earthrise och Venture är inte ens med på topp 10.

Men även om Colbert vinner omröstningen lutar Nasa mot att använda sitt egna förslag Serenity enligt en talesman från rymdbasen.

Node3 som ska skjutas upp i slutet av året är en ny avancerad rymdstation som kan komma att användas av flera länder. En nyhet för rymdfarare är en maskin på Node3 som kan omvandla urin till vatten, skriver Celebitchy.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt bakslag för Eurovisionveckan i Malmö

1 timme sedan

Veckans film och serier – Gosling som stuntman

3 timmar sedan
Ryan Gosling är avdankad stuntman i "The fall guy" och i "A man in full" spelar Jeff Daniels en företagsledare på fallrepet. Här är veckans filmer och serier.

Céline Dion om svåra sjukdomen: "Hoppas på ett mirakel"

idag 02:42
Den kanadensiska megastjärnan Céline Dion, som i fjol tvingades ställa in sin världsturné sedan hon drabbats av den ovanliga neurologiska sjukdomen stiff person syndrome, har för första gången sedan sjukdomsbeskedet givit en intervju.

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.