Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sofi Fahrman: "Jag är den elakaste i juryn"

- 26/07/2012, 16:16 -
Sofi är både programledare och jurymedlem - och hon är riktigt tuff mot deltagarna, enligt henne själv.
1 av 5

Sofi är både programledare och jurymedlem - och hon är riktigt tuff mot deltagarna, enligt henne själv.

Johnny Wohlin/TV3

Heidi Klum har Sofis roll i den amerikanska versionen.
2 av 5

Heidi Klum har Sofis roll i den amerikanska versionen.

Stella Pictures

I fredags festade Sofi med Dita von Teese på Sturehof i Stockholm.
3 av 5

I fredags festade Sofi med Dita von Teese på Sturehof i Stockholm.

Stella Pictures

Sofi är en riktig lyxlirare.
4 av 5

Sofi är en riktig lyxlirare.

Johan Augustin

Här är hon tillsammans med de övriga i juryn, Marcel och Rosanna.
5 av 5

Här är hon tillsammans med de övriga i juryn, Marcel och Rosanna.

Foto: TV3/Johnny Wohlin

Nyheter24 träffade "Project Runway"-aktuella Sofi Fahrman för en exklusiv intervju om programmet som just nu spelas in i Stockholm.

Inspelningarna av TV3:s "Project Runway Sverige" har kommit halvvägs när Nyheter24 träffar Sofi Fahrman, 33, på Story Hotel i Stockholm. Programmet följer det amerikanska formatet till punkt och pricka och för Sofi har det varit ovant att behöva lära sig ett manus. 

— Jag har ju mest gjort webbteve tidigare där jag skapar manuset samtidigt som jag pratar, men här måste man lära sig allt och det finns inget utrymme för att freestyla. Men jag har tur som har lätt att lära. 

Hennes roll är både att agera programledare och jurymedlem, men det har hon än så länge inte haft några problem med.

 — I början var jag lite orolig att Marcel och Rosanna (övriga jurymedlemmar reds.anm) skulle kunna mycket mer än mig, men så har det inte varit. Jag är tacksam att jag haft så många år i modebranschen. Jag har suttit längst fram på visningar både i New York och Stockholm så jag vet vad jag pratar om. 

Hur är du som domare?

— Jag är ganska tuff faktiskt, jag är nog lite elakare än de andra. Men jag vill att deltagarna och tittarna ska lära sig något. 

Du är ju den svenska versionens Heidi Klum, vad tycker du om henne?

— Jag har intervjuat henne, hon är supertrevlig. Hon gör ett jättebra jobb i "Project Runway" så det är kul att ha hennes roll. 

Festade med Dita von Teese i Stockholm

Sofi och de andra jurymedlemmarna har inte fått ta del av någon information om deltagarna annat än namn och ålder, detta för att de inte skulle ha några åsikter i förväg. 

— Men när jag såg dem kände jag verkligen "Vi har fått in alla, allt från ålder till olika typer av personlighet". 

När det gäller utmaningarna så kommer den svenska versionen av programmet att följa det amerikanska formatet ganska mycket, likaså när det gäller att ta in kända gästdomare. 

Dita von Teese var här och spelade in i fredags. Det var så kul, för hon kände faktiskt igen mig efter att jag hade intervjuat henne för fem år sedan i New York. Sedan gick vi ut i Stockholm på kvällen och festade. Vi var på The Wall och Sturehof för att fira min födelsedag. 

Sofi berättar att de övriga gästdomarna fortfarande är hemliga men att det kommer att bjudas på både svenska och internationella kändisar som har mycket kunskap inom branschen. 

Så, blir det fler säsonger?

— Det tror jag verkligen. Om man gillar den amerikanska versionen kommer man att älska det här programmet. Jag skulle bli förvånad om det inte blir fler säsonger. 

Sofi och hennes fästman Nick Zijlstra ska i september ta sitt pick och pack och flytta till London. Då hoppas hon kunna pendla till Stockholm om det blir flera säsonger att spela in.