Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Filip och Fredrik lägger av

- 05/09/2012, 09:32 -
Nyheter24:s Miranda var på plats under Kristallen-galan för att känna av läget och snacka med kändisarna.

Nyheter24:s Miranda var på plats under Kristallen-galan för att känna av läget och snacka med kändisarna.

Nyheter24:s Miranda Karlsson var på Kristallen för att se om rätt program vann och för att ta pulsen på de svenska kändisarna.

Teveprofilerna anlände upprymda till galan. Alla var nyfikna på vem som skulle vinna. Speciellt nervöst var det för de nominerade. Stylisten Jonas Hallberg och modellen Alice Herbst hoppades att de skulle vinna priset för ”Årets dokusåpa”.

— Mina förväntningar av kvällen är att vinna såklart, sa Hallberg till Nyheter24 innan avgörandet.

Alice nickade medhållande. Men de visste att konkurrensen var hård.

— Jag tycker inte att ”Bonde söker fru” förtjänar att vinna. Det är ett jävla skitprogram, utbrast Jonas.

Eva ”robocock” Hamilton, som Fredrik så fint uttryckte det, presenterade priset för bästa program. Vann gjorde ”Sveriges mästerkock”, och ”Top Model Sverige” fick nöja sig med en andra plats.

Hångelkalas

Att Filip Hammar och Fredrik Wikingsson ledde galan kan igen ha missat. De tog fullständigt över scenen och eggade upp publiken. Redan i början bjöd de på sina galenskaper då de introducerade en så kallad ”Kiss-cam”. De lät kameran zooma in några i publiken som sedan uppmanades att antigen kyssa varandra eller svepa sin dricka. Publiken tjöt av skratt då Paulo Roberto kysste Gry Forsell. Alex Schuman fick halsa sin öl, och det kanske var lika bra då han twittrat under kvällen att maten var ”extra ordinärt jävla äcklig.”

Hollywoodfrun Maria Montazami fick tillsammans med socialdemokraternas Stefan Löwén presentera Årets fakta - och aktualitetsprogram. Något knackigt tog de sig igenom ett genomskinligt manus och ropade ut ”Betnér Direkt” som vinnare. Trots en trevande insats var Maria Montazami glad ändå då hon sett fram emot att presentera priset. Själv skulle hon kunna tänka sig att skapa en ny humorserie, liknande ”Solsidan”, hennes absoluta favorit av de svenska programmen. 

— Jag skulle vilja spela Mickan, sa hon under kvällen till Nyheter24.


Jan Guillou bad om ursäkt till chihuahua

Malou von Sivers hund Tango blev en snackis för en tid sedan eftersom hunden fick vara med i studion. Guillou ska då ha sagt att någon borde strypa hunden. På galan kom han tillsammans med Malou med Tango i famnen för att presentera Årets underhållningsprogram. Innan de nominerade lästes upp fick Guillou be om ursäkt till Tango för det han hade sagt.

Till publikens jubel tog ”Moraeus med mera” hem vinsten.

Programledare är narcissistiska”

Den karismatiska duon Filip och Fredrik ledde inte bara galan utan var också själva nominerade till fyra kategorier, och det med all rätt. De tog hem hela tre priser. Årets manlige programledare, Årets realityprogram och den kanske allra bästa publiknomineringen Årets program.

— Vi är oss själva och jag tror att med åren har folk börjat förstå att vi gör saker och ting med ett ganska ärligt uppsåt. Vi är intresserade av människor, det kanske inte alla programledare är. Många programledare är narcissistiska, säger Filip Hammar till Nyheter24. 

Både Måns Zelmerlöw och David Hellenius var nominerade till Årets manlige programledare och överröste inte direkt Filip och Fredrik med gratulationer.

— När man väl sitter där är det löjligt att inte säga att man vill vinna. Bitter är jag väl inte, det passar sig inte för en man runt 40 år, sa David Hellenius skämtsamt till Nyheter24. 

— De är värdiga vinnare, sa Måns Zelmerlöw.

Årets kvinnliga programledare kom dock inte som någon överraskning. Stjärnskottet Gina Dirawi såg smått chockad ut när hon fick gå upp på scenen och ta emot priset.

— Jag tänkte vad fan är det som händer?! Jag tycker det är otroligt att folk slösar pengar på att ringa och rösta på mig, sa hon efter vinsten till Nyheter24 och log lite omtöcknat.Jag ska fira med alla jag jobbat med, men jag är egentligen ingen festtjej. Det är kul att man nu vågar satsa på någon yngre, och det behövs mer kvinnliga profiler.

Filip och Fredrik var nöjda med galan men var märkbart trötta.

— Jag och Filip har lovat varandra att nästa år borde vi inte ens visa oss på några år här, för att folk är så vansinnigt trötta på oss. Det fattar jag verkligen.Nu får det räcka ett tag. Det låter sjukt töntigt att säga men jag tror inte att jag är här nästa år. Det känns utmärkt att ”gå ut with a bang”, sa Filip avslutande till Nyheter24.