Dominika lyser med sin frånvaro när Army of Lovers återförenas i Mello.
1 av 5
Dominika lyser med sin frånvaro när Army of Lovers återförenas i Mello. - Foto: Scanpix/Pelle T Nilsson/Bilden är ett montage
Bandet kommer att tävla i delfinal fyra i Malmö den 23 februari.
2 av 5
Bandet kommer att tävla i delfinal fyra i Malmö den 23 februari. - Foto: PELLE T NILSSON / PELLE T NILSSON
I förra veckan berättade Dominika för Nyheter24 att hon känner sig utmanövrerad från gruppen av Alexander Bard.
3 av 5
I förra veckan berättade Dominika för Nyheter24 att hon känner sig utmanövrerad från gruppen av Alexander Bard. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Bard säger att anledningen till att Dominika inte är med i Melodifestivalen är att trion har en låt som passar dem själva.
4 av 5
Bard säger att anledningen till att Dominika inte är med i Melodifestivalen är att trion har en låt som passar dem själva. - Foto: PELLE T NILSSON / PELLE T NILSSON
Camilla skrattar åt Dominikas uttalande och säger att de är vänner.
5 av 5
Camilla skrattar åt Dominikas uttalande och säger att de är vänner. - Foto: PELLE T NILSSON / PELLE T NILSSON

Därför petades Dominika från Melodifestivalen

Alexander Bard om varför Dominika inte platsar med när Army of Lovers gör comeback.


Mer om Bard

Bard har grundat och spelat i Army of Lovers,  BWO och Gravitonas. Under 2011 var han en av medlemmarna i Idoljuryn på TV4.

"Vänner och familj var chockade – Bard, som tidigare hade gått i bibelskola, var som ombytt".  Läs Nyheter24:s dokument om profilen här.

Att Alexander Bard har starka och åsikter som av många uppfattas som provokativa är välkänt. Han har även anklagats för rasism. I slutet av 2011 avslöjades en chattkonversation mellan skådespelaren Richard Sseruwagi och Idol-jurymedlemmen där Bard upprepade gånger kallar Sseruwagi för neger.

– Jag kallar bögar för bögar, flator för flator, blattar för blattar, negrer för negrer. Jag gillar kraftfulla uttryck i språket och tycker att man ska vara stolt över att man har en kraftfull titel. Svarta amerikanska hiphopare kallar sig själva för "niggahs", det låter coolt, sa Bard till Nyheter24 då.

Dominika Peczynski, 42, får inte vara med när gruppen Army of Lovers gör comeback i Melodifestivalen. Sångerskan menar att Alexander Bard, 51, är den som ligger bakom petningen

Under måndagen bekräftade Dominika uppgifterna om att hon inte kommer att vara med när bandet tävlar i Mello.

– Det var inte mitt eget val, sa hon till Nyheter24 i förra veckan.

Känner du att Alexander Bard manövrerat ut dig?
– Ja, de facto är det nog så, sa hon då.

Nu berättar Alexander Bard om varför Dominika inte får vara med.

– Jag har inte läst hennes citat, jag bryr mig inte heller. Jag kan inte kommentera det över huvud taget. Men hon är inte utmanövrerad. Hon kommer att fatta läget snart. Så här är det: original-Army Of Lovers är rätt för att det är 20 år sen vi sprack vi tre. Vi tre vill göra den grejen. Låten passar jättebra med oss tre. Den har den attityden som vi hade när vi började, säger Alexander Bard till Nyheter24 och fortsätter:

– Med Michaela de la Coer är det samma sak. Det känns bara som att det är original-Army of Lovers som ska göra det här. Jag älskar både Dominika och Michaela, de är fantastiska, säger Bard.

"Känner hon sig utmanövrerad?"

Camilla Henemark skrattar åt Dominikas uttalande:

– Känner hon sig utmanövrerad? Det finns en annan uppsättning av Army of Lovers där hon är med. Sen har vi en annan grupp, Happy Hoes, där hon också är med. Sen finns det en annan grupp, och ytterligare en grupp. Det är inget fel att det finns flera grupper i en, säger hon till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag pratar med henne en gång i timmen. Och ringer man henne en timme senare har hon säkert ändrat sig. Ibland så älskar hon mig. Men jag lovar dig att så fort man lagt på telefonen så har säkert världskrig brutit ut.

"Alexander borde be om ursäkt"

Bandet har genom åren kantats av många bråk, och Camilla Henemark har tidigare berättat för Nyheter24 att hon fortfarande känner sig sviken efter att hon plötsligt byttes ut från gruppen på 90-talet.

– Jean-Pierre Barda tycker jag väldigt mycket om. Alexander Bard… han tycker jag också om, egentligen. Det var många år som vi var väldigt tajta så det är svårt att inte känna så, men jag är väldigt förvånad över att veta vad som hände bakom min rygg. Han borde komma och be om ursäkt och jag skulle förlåta honom då, men den dagen han inser att man inte kan göra det som han har gjort kommer jag få vänta på, sa hon i våras till Nyheter24.

Ska gå i terapi

För att undvika bråk den här gången ska bandet nu gå i terapi.

– Det blir gruppterapi, familjeterapi, från och med nu till i februari. Om vi är sams nu? Nej, det är därför vi ska gå i terapi, säger Alexander Bard.

Se det omtalade klippet när Bard och Barda fryser ut Henemark i en intervju med Stina Dabrowski:




/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.

Så friade Nisse Hallberg till Emelie Uggla: "Kommer inte ihåg någonting"

1 timme sedan
Nisse Hallberg är en svensk komiker och poddprofil. Men hur mycket vet du egentligen om stand up-stjärnan? Nyheter24 reder ut de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hallberg.

Anders Lundins okända sjukdom: "Jobbigt, skämmande, läskigt"

1 timme sedan
Den folkkära tv-profilen Anders Lundin fångade svenska folkets hjärtan redan på 1980-talet. Nu berättar han om tiden med okända sjukdomen. Tiden kantades av behandling som var både jobbig och skrämmande.