Här säger Danny "svarting" på Youtube

Melodifestivalens programledare är i blåsväder. Först tipsade Gina Dirawi om en bok skriven av en känd antisemit – nu uppdagas det att Danny Saucedo sagt "svartingar" i ett uppmärksammat nätklipp.


Gina Dirawis boktips

På torsdagen förra veckan skrev Gina Dirawi ett blogginlägg om en bok hon fått. Boken visade sig vara skriven av Lasse Wilhelssom som rör sig i antisemitiska kretsar och, enligt Expo-medarbetaren Jonathan Leman, ifrågasätter Förintelsen.

Dirawi tvingades senare gå ut och be om ursäkt.

Danny Saucedo, 26, har tvingats be om ursäkt efter att ha sagt "svartingar" i ett uppmärksammat Youtubeklipp.

– Alla som känner mig eller har träffat mig vet att jag inte är rasist. Jag är själv utländsk. Jag är en "blattelover" helt enkelt, säger han till Aftonbladet.

Inser direkt att han begått ett misstag

6.30 min in klippet ses Danny träna på stranden med personliga tränaren Mikael Hollsten, känd som "Prime" i Gladiatorerna. 


Hollsten ska försöka svinga sig från en ställning till en annan när Danny säger:

– Det är bara svartingar som kör, sedan utvecklar han:

– Sådana med bättre fysik helt enkelt.

"Det var snarare en komplimang"

Efter att flera personer reagerat på ordvalet har Danny Saucedo gått ut och bett om ursäkt. Melodifestivalen-programledaren kallar ordvalet för "jävligt tanklöst".

– Det var inte på något sätt allvarligt menat. Det var snarare en komplimang, men ett jävligt klantigt ordval, säger han till Aftonbladet, och fortsätter:

– Om någon tagit illa vid sig så är jag jävligt ledsen, då är det hemskt. Det är tråkigt om någon blivit ledsen eller sårad av det här.

Melodifestivalen: "En olycklig groda"

Klantigt ordval eller inte. Klippet kommer olägligt för Melodifestivalen som nyligen tvingades be om ursäkt efter att den andra programledaren, Gina Dirawitipsat om en bok skriven av en känd antisemit.

Thomas Hall, tävlingsansvarig för Melodifestivalen tror dock inte att programledarna redan förbrukat tittarnas förtroende.

– Jag hoppas och tror att det inte är så. Det är två personer, som ännu inte börjat jobba med oss, som har betett sig ogenomtänkt, säger han till Aftonbladet.

Danny Saucedo har tidigare stått för ett uppmärksammat uttalande när han sa att han trodde att han var bisexuell med sedan "kom på bättre tankar".

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

3 timmar sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.