Samir startar upp projekt mot mobbing.
1 av 5
Samir startar upp projekt mot mobbing. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Tilsammans med bland andra Pulina "Paow" Danielsson.
2 av 5
Tilsammans med bland andra Pulina "Paow" Danielsson.
Och Tobias Johansson.
3 av 5
Och Tobias Johansson.
Samt vännen Josef.
4 av 5
Samt vännen Josef.
Nyheter24:s nöjesreporter Emma Malmlöf tillsammans med Samir Jr Badran.
5 av 5
Nyheter24:s nöjesreporter Emma Malmlöf tillsammans med Samir Jr Badran.

Samir: "Vi hjälpte en transsexuell som var mobbad"

Samir Badran åker inte bara omkring på barturné efter tiden i Paradise Hotel. Nu har han startat upp ett projekt för att hjälpa utsatta ungdomar.


Få kontakt med Stay Strong

Vill du få kontakt med Stay Strong? 

Skriv till dem här

Samir Jr Badran från "Paradise Hotel" har snabbt kommit att bli en av favoriterna från programmet. Man kan tro att deltagarna väljer att glida omkring på kändisvågen med hjälp av barturnéer och selfies med yngre fans, men så är inte fallet när det kommer till Samir. 

I en intervju med Nyheter24:s Emma Malmlöf berättar Samir om projektet "Stay Strong" som han har varit med och startat upp. 

– Det är ett projekt där vi ska hjälpa folk som blir mobbade, kränkta och är självmordsbenägna, berättar Samir.

Överraskade transsexuell kille

Samir berättar en rörande historia om ett möte som han sent kommer att glömma. 

– Vi som skapat Stay Strong såg ett Youtubeklipp på en kille som känner att han fötts i en tjejs kropp. Det här hade han blivit hårt mobbad för under en längre tid. Det här klippet blev väldigt stort så det nådde till slut fram till oss. Så vi flög till Umeå där han bor. Det var jag, Thobias, Paow och en vän vid namn Josef plus vår kameraman, berättar Samir och fortsätter. 

– Vi åkte till hans skola där vi mötte upp honom.

Oförglömliga reaktioner

– Reaktionen vi fick går inte att förklara. Han grät jättemycket och sa att det var det bästa han varit med om, hans kompisar var med och alla blev jätterörda. Han, Leo, har tackat oss hur mycket som helst. 

Videon som visar den känslosamma händelsen skulle läggas ut på nätet. Men där mötte Stay Strong-gänget motstånd. 

– Vi skulle till att lägga ut videon på nätet, men Leos lärare ville inte att vi skulle publicera den då andra barns föräldrar eventuellt inte skulle samtycka. Men vi kontaktade en advokat med frågan: vilket brott skulle det kunna vara att publicera en välgörenhetsfilm i syfte att visa att det är inget fel på en transsexuell människa?

Vännerna vann dusten

– Advokaten förklarade att det inte alls är något brott så det är bara för er tittare att vänta på att den kommer, säger Samir till Nyheter24. 

Hur ser projektets framtidsplaner ut?

– Vi kommer att fortsätta i samma spår och försöka hjälpa ungdomar som känner sig utanför och mår dåligt. Många yngre ser tydligen upp till oss och ser oss som förebilder, sen vilken förebild man är när man varit med i Paradise Hotel går ju att diskutera, skrattar Samir och fortsätter: 

– Jag känner ett ansvar nu när folk ser mig som en förebild. Jag har lugnat ned mig när jag går ut och så vidare, avslutar han. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

3 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.