Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Samir: "Vi hjälpte en transsexuell som var mobbad"

Samir startar upp projekt mot mobbing.
1 av 5

Samir startar upp projekt mot mobbing.

Stella Pictures / Stella Pictures

Tilsammans med bland andra Pulina "Paow" Danielsson.
2 av 5

Tilsammans med bland andra Pulina "Paow" Danielsson.

Och Tobias Johansson.
3 av 5

Och Tobias Johansson.

Samt vännen Josef.
4 av 5

Samt vännen Josef.

Nyheter24:s nöjesreporter Emma Malmlöf tillsammans med Samir Jr Badran.
5 av 5

Nyheter24:s nöjesreporter Emma Malmlöf tillsammans med Samir Jr Badran.

Nöje | 21/01/2014 14:25

Samir Badran åker inte bara omkring på barturné efter tiden i Paradise Hotel. Nu har han startat upp ett projekt för att hjälpa utsatta ungdomar.

Samir Jr Badran från "Paradise Hotel" har snabbt kommit att bli en av favoriterna från programmet. Man kan tro att deltagarna väljer att glida omkring på kändisvågen med hjälp av barturnéer och selfies med yngre fans, men så är inte fallet när det kommer till Samir. 

I en intervju med Nyheter24:s Emma Malmlöf berättar Samir om projektet "Stay Strong" som han har varit med och startat upp. 

– Det är ett projekt där vi ska hjälpa folk som blir mobbade, kränkta och är självmordsbenägna, berättar Samir.

Överraskade transsexuell kille

Samir berättar en rörande historia om ett möte som han sent kommer att glömma. 

– Vi som skapat Stay Strong såg ett Youtubeklipp på en kille som känner att han fötts i en tjejs kropp. Det här hade han blivit hårt mobbad för under en längre tid. Det här klippet blev väldigt stort så det nådde till slut fram till oss. Så vi flög till Umeå där han bor. Det var jag, Thobias, Paow och en vän vid namn Josef plus vår kameraman, berättar Samir och fortsätter. 

– Vi åkte till hans skola där vi mötte upp honom.

Oförglömliga reaktioner

– Reaktionen vi fick går inte att förklara. Han grät jättemycket och sa att det var det bästa han varit med om, hans kompisar var med och alla blev jätterörda. Han, Leo, har tackat oss hur mycket som helst. 

Videon som visar den känslosamma händelsen skulle läggas ut på nätet. Men där mötte Stay Strong-gänget motstånd. 

– Vi skulle till att lägga ut videon på nätet, men Leos lärare ville inte att vi skulle publicera den då andra barns föräldrar eventuellt inte skulle samtycka. Men vi kontaktade en advokat med frågan: vilket brott skulle det kunna vara att publicera en välgörenhetsfilm i syfte att visa att det är inget fel på en transsexuell människa?

Vännerna vann dusten

– Advokaten förklarade att det inte alls är något brott så det är bara för er tittare att vänta på att den kommer, säger Samir till Nyheter24. 

Hur ser projektets framtidsplaner ut?

– Vi kommer att fortsätta i samma spår och försöka hjälpa ungdomar som känner sig utanför och mår dåligt. Många yngre ser tydligen upp till oss och ser oss som förebilder, sen vilken förebild man är när man varit med i Paradise Hotel går ju att diskutera, skrattar Samir och fortsätter: 

– Jag känner ett ansvar nu när folk ser mig som en förebild. Jag har lugnat ned mig när jag går ut och så vidare, avslutar han.