Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Tjatsexet i Paradise Hotel gör mig illamående"

- 30/01/2014, 10:39 -
Paradise Hotel väcker känslor.

Paradise Hotel väcker känslor.

Faksimil/Nyheter24

Krönikören Sonja Ericsson skrev en omdebatterad text om "tjatsexet" i Paradise Hotel. – Killens tjat får mig att tänka på våldtäkt, skriver hon.

I en debattartikel på SVT går Sonja Ericsson till attack mot TV3 och kanalens dokusåpa "Paradise Hotel". Ericsson skriver bland annat att programmet visar "sexscener i gråzonen". Debattinlägget avslutas med att hon slår fast att "tjatsexet gör henne illamående".

Det hon pekar på är en scen ur ett av dokusåpans avsnitt där två deltagare har sex med varandra.

Hon skriver också att "alla som tjänar pengar på att vi tittar på programmet är vuxna människor. Vuxna människor som inte verkar känna något som helst ansvar över att TV3 visar hur en tjej säger nej till sex, men där killens tjat får mig att tänka på våldtäkt".

"Båda parter lika aktiva"

Till Dagens Media säger Max Lagerbäck, presschef på MTG TV, att det välspridda inlägget bygger på felaktiga premisser. Felaktigheter som SVT på uppmaning från MTG ska ha ändrat.

– De låter artikeln ligga kvar men de skriver om den mer korrekt. Vi har naturligtvis tagit skärmdumpar, säger Lagerbäck till Dagens Media och fortsätter:

– Debattörens tes är att mannen tjatar sig till nånting, när vi tittar på detta ser vi inte samma sak. Om man tittar på vad som de facto sker så är båda parter lika aktiva.

"På gränsen till förtal"

MTG ser det hela som mycket tveksamt.

– Det är på gränsen till förtal, vilket SVT verkar hålla med om eftersom de skriver om texten på vår inrådan. Även om mannen och kvinnan medverkar i ett tv-program så kan de inte behandlas hur som helst, säger Lagerbäck till Dagens Media.