Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Talar ut om Paows påhopp, den framgångsrika bloggen och livet efter Paradise

Anja är nominerad i årets Finest Awards.
1 av 3

Anja är nominerad i årets Finest Awards.

Hon berättar att hon vill ha en blogg utan skitsnack.
2 av 3

Hon berättar att hon vill ha en blogg utan skitsnack.

"Jag kan inte förklara hur glad jag skulle bli över att få vinna".
3 av 3

"Jag kan inte förklara hur glad jag skulle bli över att få vinna".

Nöje | 26/02/2014 08:25

Över en natt blev hon ett utav Sveriges mest igenkända ansikten, men hur blev livet efter? Vi träffade den forna Paradise Hotel-deltagaren Anja Almeida.

Paradise Hotel är över men deltagaren Anja Almeida, 23, är just nu mer aktuell än någonsin. Hennes konstant växande blogg har nämligen blivit nominerad i kategorin "årets nykomling" i Finest Awards 2014.

– Jag har haft en del att stå i med bloggen och nu har tydligen Paow gått ut och kallat mig för "sponshora"?. Hon har gått ut och sagt att jag köper mina läsare vilket jag absolut inte gör. Jag läser inte hennes blogg men min kompis ringde upp mig och berättade det, berättar Anja till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag verkar på något sätt sticka i Paows ögon men det är väl hennes problem antar jag. Jag har inget behov att provocera tillbaka, utan hon kan få hålla på så. Jag vill inte ha en blogg där man går in och läser taskiga saker jag skrivit om någon annan. Sen vill jag inte lägga energi på det heller, säger Anja.

"Hon gick över gränsen"

Anja berättar att hon och Paulina "Paow" Danielsson var vänner när de klev in i Paradise, men att saker förändrats sedan dess. 

– Hon har ju bjudit hem mig flera gånger och varje gång vi ses säger hon att hon tycker om mig. Men så plötsligt skriver hon elaka saker om mig på bloggen samt snackar skit om mig i Aina och Thobias podd. En sak som hon skrev ut var till och med ganska grov och där gick hon över gränsen, säger Anja och fortsätter. 

– Hon skrev om en situation som var väldigt privat. Det var när jag hade sex med en kille medan jag var halvt medvetslös men vaknade upp mitt i. Jag berättade det för henne i förtroende då vi varit kompisar, men det skrev hon ut så alla kunde se, berättar Anja. 

– Det var ingen "våldtäkt" på något sätt utan den andra personen trodde antagligen att jag var med på noterna, men det var inte direkt ett medvetet val av mig. Paow skriver om att jag ljuger om att jag har sex det då jag ska verka så himla pryd hela tiden och så vidare. Det är inte min stil att snacka skit så jag struntar i det där. Jag är så glad över mina trogna läsare som försvarar mig och skriver fina kommentarer. 

Varför tror du att de läser din blogg?

– Ja inte är det bilderna i alla fall, skrattar Anja samtidigt som hon slänger fram en nyköpt kamera. 

– Jag har just köpt en ny. Jag lägger ju upp mycket skönhetstips och dagens outfits men hittills har bilderna varit tagna med min IPhone5. Men nu blir det ändring kan jag lova. I allmänhet är jag varierad, svarar mina läsare och är väldigt positivt. Jag har en ganska glad blogg, skrattar Anja. 

Tankarna om näthatet

Livet som offentlig person är dock inte lätt. Några av årets Paradise Hotel-deltagarna har utsatts för upprepat näthat, en som varit särskilt drabbad är Emelie Rydberg.  

– Jag tyckte så synd om Emelie när jag läste vad folk skrek efter att "bråk-avsnittet" sänts. Jag mådde så himla dåligt för hennes skull. Jag själv har varit ganska skonad. Någon gång efter att Jeppe kallade mig för "hästkäft" så var det någon som slängde ur sig det men annars är det inte så mycket. Folk vill ju verkligen hitta fel så man ska inte ta åt sig. 

"Jag framställs som supersvartsjuk"

Anja berättar att bilden tittarna fått av deltagarna inte helt stämmer överens med hur de egentligen är, utan att det vinklas för att bli bra teve. 

– Jag framställs ju som supersvartsjuk. Jag gick igenom en väldigt jobbigt period då jag fick känslor för Samir samtidigt som han gjorde saker bakom ryggen på mig. Jag har är bara svartsjuk på någon jag behöver vara svartsjuk på, säger Anja och fortsätter. 

– Det folk måste inse är att produktionen bara visar vid en sida. 24 timmar skärs ned till en timma. Då skapar du en falsk bild av hur folk egentligen är.

"Jag och Samir har ingen relation"

Under större delen av säsongens gång valde Anja och Samir Badran att spela med varandra. Båda två har även gått ut med att de hade känslor för varandra under tiden de bodde på hotellet. 

– Vi har ingen relation. Jag tycker att det är konstigt att han har en så negativ bild av mig trots att jag hela tiden höll kvar honom i spelet trots att han gjorde allt han gjorde, säger Anja.  

"Jag älskar att få göra det jag tycker om"

Livet efter Paradise Hotel har tveklöst blivit annorlunda för deltagarna. Men Anja berättar om det hon märker av allra mest. 

– Att folk känner igen mig så klart, men främst att jag får göra det jag tycker om och det är bloggen, där jag till stor del lägger fokus på skönhet. Jag älskar kontakten med mina läsare och att kunna finnas där för dem. Paulina säger ju så klart att jag inte jobbar men jag jobbar även varje dag på en klädbutik vilket alla kanske inte vet, berättar Anja.

Är det något Anja har vana av efter sin tid i Paradise Hotel så är det kärlek, relationer och en vardag där fusk och fulspel varvas med kärlek och drama. På frågan vad man ska göra om man har en opålitlig partner så har Anja ett tips.

– Det går inte att göra någonting. Antingen sitter du och är rädd eller så sitter du och är kontrollerande så mitt råd är att faktiskt avsluta det helt. Har du dåliga erfarenheter från innan så berätta det så kan ni ta det lite lugnt i början tills du kan släppa garden lite. 

Vad är ditt bästa förhållandetips?
– Att man kan lita på varandra. Att hela tiden hålla på att ljuga för varandra går inte. När jag träffar någon klarar jag inte av att man ena dagen är ihop och nästa dagen är man inte det. När man känner att "det är vi" så kör man på det. Man ska kunna göra vad man vill så länge man är ärlig med det. Tillit är a och o.