Låt den rätte komma in hyllas i USA

Maxbetyg i världens mest ansedda filmtidning - och med på historisk lista.


I Sverige har den redan gjort stor succé.

Nu är det världen som står på tur för Tomas Alfredsons Låt den rätte komma in.

I världens största och mest ansedda filmtidning, amerikanska Empire, hyllas den moderna vampyrklassikern med maximala fem av fem stjärnor i betyg.

Filmen, som baseras på den likväl hyllade romanen av John Ajvide Lindqvist, utnäms till "årets bästa skräckfilm" av tidningen som jämför den med bland annat Pans labyrint och Spirit of the Beehive.

"Ett förkrossande, nyfiket, upplyftande och omänskligt drama, och ett lysande hantverk inom genren", skriver tidningen i sin recension innan den avslutar med en enkel uppmaning: "Se den!".

Men hyllningarna slutar inte där, Låt den rätte komma in har också tagit sig in på världens största filmdatabas, Imdbs, lista över de bästa 250 filmer någonsin.

Alfredsons vampyrfilm som utspelas i sömniga Stockholmsförorten Blackeberg under tidigt 1980-tal får ett snittbetyg på 8,2 av totalt över 20 000 röstande medlemmar på sajten, vilket placerar filmen på en minst sagt hedrande 192:a plats.

Inom kort inleds en Hollywoodanpassad nyinspelning av Låt den rätte komma in, som ska gå under namnet Let me in. Matt Reeves ska stå för manus och regi.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför valde Hanna att snabbt lämna Robinson – egentligen

Gängvåld präglar Sveriges nomineringar

Två böcker som båda präglas av gängvåldet representerar Sverige i konkurrensen om Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris. Därmed skiljer sig Sverige från de andra ländernas nomineringar.

Abba – nu en del av USA:s kulturarv

Svenska Abba har blivit en del av det amerikanska kulturarvet. Albumet "The arrival" från 1976 har valts in i USA:s National Recording Registry.

Teknikstrulet i GVFÖ – trodde hon blivit lämnad vid altaret

1 timme sedan
Det tittarna inte fick se i "Gift vid första ögonkastet" var att en vigsel blev försenad med en timme, något som skapade hjärnspöken. En deltagare trodde att hon skulle bli lämnad vid altaret och att hennes fästman stuckit.

Hatstorm mot Bianca Ingrosso – efter detaljen i spegelbilden

1 timme sedan
Det var under veckan som Bianca Ingrosso fick sig en ordentlig portion kritik från följarna efter att hon publicerat en bild på sin Instagram.

Israelisk konstnär vägrar öppna Venedigpaviljong

1 timme sedan
Den israeliska konstnären Ruth Patir vägrar öppna Israels paviljong på Venedigbiennalen. Hon ställer som krav att Israel och Hamas når en överenskommelse om eldupphör samt att gisslan friges.