Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Luuk lämnar Melodifestivalen

Nöje | 09/10/2008 09:32

Nytt musikprogram i SVT tar över Kristian Luuk från Melodifestivalen.

Det är mycket hemlighetsmakeri kring SVT:s nya tevesatsning med programledaren Kristian Luuk. Men en sak är säker och det är att Kristian Luuk lämnar melodifestivalen.

– Vi ska ta tillbaka den levande musikscenen till tv-rutan, säger SVTs pr-chef Jan-Erik Westman, enligt Dagens Media.

Kristian Luuk förklarar att det var svårt att välja mellan Melodifestivalen och den nya musiksatsningen. Men Luuk är laddad inför den nya direktsända produktionen.

– Min position på SVT är ju väldigt lyxig. Vi är inte så många profiler, så när det kommer nya stora grejer får man chansen att göra dem, säger han till Aftonbladet.

Luuk väntas synas i rutan under våren 2009 i SVT:s nya jättesatsning. Programmet ska var något i stil med "Måndagsbörsen", berättar Luuk i en intervju med Aftonbladet. Det är fortfarande oklart vem som ska ta över efter Melodifestivalen efter Kristian Luuk.

– Det finns flera bra kandidater och jag är förvissad om att vi kommer att hitta en fullgod ersättare, tillägger Jan-Erik Westman, uppger Dagens media.

Skrivet av: