Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svensk film censureras i Chile

Nöje | 09/10/2008 15:08

"Svarta Nejlikan" hyllas av recensenterna. Trots det censureras filmen i Chile.

Den svenska filmen "Svarta Nejlikan", med Michael Nyqvist i huvudrollen har tystats ned i Chile. Det påstår regissören Ulf Hultberg. Trots att recensenterna har hyllat den så visas filmen i halvtomma biosalonger.

"Svarta Nejlikan" handlar om grymheterna under militärkuppen i Chile och den svenske diplomaten Harald Edelstams kamp för att rädda tusentals exilchilenare. Michael Nyqvist hyllades för sin rolltolkning. Både i Sverige och i Chile.

Filmen har ändå inte blivit någon publiksuccé. Ulf Hultberg är övertygad Chiles största dagstidning, El Mercurio, har med saken att göra. De har nämligen tagit bort "Svarta Nejlikan" från sina biolistor. Och att de stora tevekanalerna "helt stött bort filmen".

- El Mercurio kontrolleras av företagen. Och tidningen var djupt involverad i kuppen. Canal 13, som kontrolleras av kyrkan och extremhögern, säger att de inte gillar temat. Och den statliga Canal 7 vill inte att historien kommer fram, säger Ulf Hultberg enligt Moviezine.

Se trailern till "Svarta Nejlikan":

Skrivet av: