Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SVT slaktar flopprogrammet Grillad

Nöje | 15/04/2009 08:40

Public service går vidare.

Thomas Järvheden hade fått chansen att inte ta etiketten som larvare och i stället bli en tevestjärna. Och krönikören Alex Schulman fick äntligen möjligheten att leka komiker i sin pappas gamla tevelokaler. Skandalprogrammet Grillad banade på många sätt väg för pionjärerna. Avhoppen duggade dock tätt, och tittarsiffrorna sjönk kontinuerligt. SVT:s ledning klarar inte av mer och stoppar därför programmet.

I gårdagens program av Debatt pressades SVT:s programdirektör Annie Wegelius. Hon gjorde då klart att Grillad kommer att läggas ned.

–Jag tror att vi inte kommer att förnya det, sa Wegelius i studion.

I fredags såg bara en halv miljon programmet. SVT hade från början planerat för ytterligare fem avsnitt, men i dag är det högst osäkert hur många av dem som kommer att sändas.

Programmet började sändas den 13 mars och nådde då en miljon tittare. Sedan flydde publiken. Avsnittet där Alex Schulman häcklas av komikerna kommer exempelvis inte att sändas då det anses för grovt att visas. På fredag grillas teveprofilen Robert Aschberg i SVT1.

Skrivet av: