Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Woody Allen lackar på American Apparel

Nöje | 18/04/2009 19:23

Den neurotiske mästaren Woody Allen är inte bara nervös. Han är rasande.

Regissören Woody Allen är en av de stora judiska filmskaparna. Med New York som sin palett har han målat upp flera neurotiska personporträtt och tolkat den judiska skuldens väsen. För detta har han hyllats med Oscars och andra statytter.

Som en hyllning tog American Apparel hans nuna utklädd till en rabbin och affischerade miljonstaden med plakaten. Det gillade inte Woody Allen som nu stämmer klädmärket för tio miljoner dollar då de använt sig av hans varumärke.

Men advoktater för American Apparels kontroverseille vd Dov Charney ser det hela som ett skådespel. Advokaten menar att Allens förhållande med adoptivdottern Soon-Yi Previn drog varumärket rakt ner i botten och att han därmed inte är värd sådana summor.

Allens advokater menar att den judiska kanadensaren Charney är ute efter att "dra Allens namn i smutsen ännu en gång", skriver Female First.

Manhattans domstol kommer att pröva fallet den 18 maj.

American Apparel

Woody Allen

Skrivet av: