Doreen utlovar starka karaktärer i nya säsongen.
1 av 4
Doreen utlovar starka karaktärer i nya säsongen. - Foto: Stella Pictures
Daniel Paris Afshinnejad vann första säsongen.
2 av 4
Daniel Paris Afshinnejad vann första säsongen. - Foto: Stella Pictures
Jean-Pierre Lopes och Daniel Paris Afshinnejad var med i den första säsongen av "Ung och bortskämd".
3 av 4
Jean-Pierre Lopes och Daniel Paris Afshinnejad var med i den första säsongen av "Ung och bortskämd". - Foto: Stella Pictures
Doreen Månsson är programledare för "Ung och bortskämd".
4 av 4
Doreen Månsson är programledare för "Ung och bortskämd". - Foto: Stella Pictures

Ung och bortskämd-programledaren: "Det kommer att bli bråk"

Skandalserien "Ung och bortskämd" är tillbaka - Nyheter24 har tagit ett snack med programledaren Doreen Månsson om fejkryktena, bråken och de bortskämda ungdomarna.


Det här är "Ung och bortskämd"

Första säsongen av realityserien "Ung och bortskämd" sändes 2010 och skapade ett ramaskri bland psykologer, lärare och föräldrar som kritiserade de bortskämda ungdomarna och deras curlingföräldrar.

Serien går ut på att åtta ungdomar tas från sin bekväma hemmiljö och placeras i ett hus tillsammans. Där får de själva ta hand om hushållssysslor som att städa och diska och de får även prova på att jobba.

Varje vecka bestämmer föräldrarna vilket av deras barn som skött sig bäst och vem som får åka hem. Vinnaren av första säsongen var Daniel Paris Afshinnejad.

Förra gången SVT sände dokusåpan "Ung och bortskämd" skapade de lata kidsen stora rubriker. I höst släpps en ny säsong - som redan är färdiginspelad. Doreen Månsson, 38, är ny programledare och Nyheter24 har tagit ett snack med henne för att ta reda på vad vi har att vänta oss.

— Det är många starka karaktärer med i år, väldigt roliga. Jag har skrattat så att jag har gråtit, säger Doreen.

Förra gången var det vissa av deltagarna som stack ut så mycket att de blev kändisar i Sverige. Till exempel har Daniel Paris Afshinnejad, 23, och Jean-Pierre Lopes, 25, synt en hel del i andra sammanhang efter "Ung och bortskämd". Doreen tror att vi kommer få se samma sak hända denna gång.

Kommer vi att få se några bråk då?

— Ja, det kommer att bli bråk.

Under förra säsongen hamnade programmet i blåsväder efter att Jean-Pierre Lopes gick ut i i media och sa att allt var fejkat av producenterna och SVT. Så är inte fallet denna gång enligt Doreen Månsson.

— Jag var inte med under castingen. Men det är inga skådespelare, det är absolut inte fejkat. Det är en konstgjord situation men de är sig själva så mycket det går.

Hur reagerar föräldrarna på barnens beteende?

— Det är lite olika, de kan skämmas, bli stolta, förvånade eller chockerade.

Doreen Månsson tvekade aldrig på om hon skulle ta jobbet som programledare eller inte.

— Jag har varit på SVT sedan 2001 och gjort massvis med saker inom olika genrer. När jag blev tillfrågad om att arbeta med "Ung och bortskämd" höll jag på med ett reportage om ensamkommande flyktingbarn för UR, då var det skönt att gå in i ett nöjesprojekt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

1 timme sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

1 timme sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

2 timmar sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

2 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.