Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Min räddning är att jag inte bor i Stockholm"

- 01/10/2012, 17:13 -
Nyheter24 har träffat Sofi Fahrman.
1 av 3

Nyheter24 har träffat Sofi Fahrman.

Christine Olsson / CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

Sofi har haft en tuff sommar med mycket jobb, men snart väntar ledighet.
2 av 3

Sofi har haft en tuff sommar med mycket jobb, men snart väntar ledighet.

Men först - premiären av Project Runway Sverige. De här 12 gör upp om att bli vår nästa toppdesigner.
3 av 3

Men först - premiären av Project Runway Sverige. De här 12 gör upp om att bli vår nästa toppdesigner.

Foto: TV3/Anton Östlund

Programledare, författare, chefredaktör och bloggerska - hur får hon tiden att räcka till? Nyheter24 har snackat tuffa jobbscheman med multitaskaren Sofi Fahrman.

Sofi Fahrman, 33, har haft en allt annat än lugn och slapp sommar. Med sitt vanliga jobb som chefredaktör på Sofis mode och bloggen, samt inspelningar av "Project Runway Sverige " och slutarbetet på träningsboken "Bootilicious" har det inte blivit många minuter över för avkoppling.

Hur orkar du jobba så mycket?
—Det undrar jag också, men jag ser det lilla ljuset i tunneln. Ioktober kommer mitt schema för första gången på jättelängevara lite lugnare. Då ska jag ska jag bara göra tidning och blogg, och bara ha ett jobb. Se ni som läser det här nu, snälla be mig inteom någonting!, säger Sofi Fahrman till Nyheter24.

Vad är knepen för att klara av så mycket jobb?
— Min räddning har varit att jaginte bor här i Stockholm. I vanliga fall så är ju min bas NewYork. Då kan jag åka dit och få massa energi och jobba med liteolika projekt. På något sätt blir det så att man strukturerartiden på ett helt annat sätt då än om man sitter på en tidningsredaktionoch kan vara tillgänglig för möten hela tiden. Nu blir det merskypemöten när man avtalar en tid på tio minuter istället för att fastna iett mötesrum som kan ta tre timmar.

Hur många timmar jobbar du egentligen per vecka i snitt?
— Jag vill inte se den siffran, framför alltinte denna sommar. Det har varit något slags rekord som jag helstinte vill uppnå igen.

Kommer du ha ledigt något nu?
—Min plan är att försöka hänga i Alperna med min fästman, andasalpluft, äta ostfondue och göra en och annan hajk.

Hur tröttär du på att bli jämförd med Heidi Klum?
— Det är en heltokej jämförelse, men om det va någon som var jättedålg ochjätteful hade det ju varit desto jobbigare. Å andra sidan blir detdesto mer att leva upp till.

Vad skiljer er?
— Att hon har tio säsonger av "Project Runway" i ryggen, och det här är den första programserienjag gör.

Var du nervös inför inspelningarna?
— Ja gud ja, det är storskillnad mot webbteve där jag skriver min påa samtidigt i huvet somjag säger den. Här är det väldigt spikat schemamässigt, ett manusdrivet, mallat format. Man måste ha full fokusnär man går in i det här. Det har varit svårigheten ochutmaningen.

Har ni hittat nån designer som du tycker hållerinternationell toppklass?
— Absolut. Utan att avslöja förmycket så kan jag säga att vi i sista avsnittet har en gästdomaresom blir väldigt väldigt förtjust i en designer, som säkertkommer att lyfta dennes karriär.

Hur skulle du beskrivavinnaren?
— Den deltagaren har det lillaextra.