undefined
1 av 8
undefined - Foto: SCANPIX SWEDEN
undefined
2 av 8
undefined - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
undefined
3 av 8
undefined - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
undefined
4 av 8
undefined - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
undefined
5 av 8
undefined - Foto: SCANPIX SWEDEN
Med tjejgruppen NG3.
6 av 8
Med tjejgruppen NG3. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Malin i Fröken Sverige 2001.
7 av 8
Malin i Fröken Sverige 2001. - Foto: SCANPIX SWEDEN
För Fröken Sverige
8 av 8
För Fröken Sverige - Foto: SCANPIX/AP

Malin Olsson: "Jag har gråtit framför spegeln"

Nyheter24 har träffat "Världens barn"-aktuella Malin Olsson och pratat vikthets, Fröken Sverige och hur det är att vara förebild för unga tjejer.


"Tillsammans för Världens barn"

SVT:s årliga insamlingskampanj "Tillsammans för Världens barn" kommer i år att ledas av Malin Olsson och Andrea Hökerberg.

Kampanjen i SVT görs i samband med Radiohjälpens riksinsamling som startar den 6:e oktober. 

Den 12:e oktober sluter några av Sveriges främsta artister upp bakom Malin Olsson och genomför den enskilt största välgörenhetsgalan i Sverige. 

Mer om Malin Olsson:

Ålder: 30

Född: I Skattungbyn i Orsa

Kuriosa: Slog igenom som Fröken Sverige 2001. Var sedan medlem i tjejgruppen NG3, men lämnade bandet 2005.

Tidigare program:
"The Voice"
"Bobster"
"Sommarlov"
"Minuten"
"Helt magiskt" med Marie Serneholt.

Aktuell med:
"Fredagkväll med Malin"
"Tillsammans för Världens barn"

Varför har du valt att leda "Världens barn"-galan?
— När man får en fråga att leda en gala som samlar in pengar till barn som behöver hjälp – jag tror inte att någon hade tackat nej till det faktiskt. Att jobba med teve och programleda tycker jag är väldigt kul. Men här får man också chansen att förändra. Det känns så himla viktigt.

Malin Olsson, 30, är välkänd bland barnen efter att under många år ha synts i SVT:s "Bobster" och "Sommarlov". Men var går gränsen för hur mycket man måste vara sitt arbete även privat? 

Är det saker som duinte gör på grund av ditt jobb – som att vika utdig till exempel?
— Såna förslag har man ju fått, absolut. Jag gjorde enintervju i Café för några år sedan. Då vet man ju lite redan inatt de vill att bilderna ska vara mer avklädda. Men jag gör intedet. Visst, jagvisade lite hud vid magen, men that's it. Jag fick även en fråga omatt vara med i en reklam för Restylane och skulle fått jättemycketpengar för att göra det, men det var också så här: “Jag kaninte göra det, för jag kan inte stå för det”. Om alla de härbarnen ser att jag står där plötsligt med onormalt stora läppar,vad ger man för bild då till barn?

Tänker du extra på hur du beter dig på nätet?
— Jag ärlite rädd för sociala medier faktiskt. Man lämnar ut hela sittliv. Och någonstans är jag ju Malin programledaren som är enoffentlig person, men samtidigt är jag ju också Malin Olsson som ären privatperson som har mitt eget liv. Jag har min Facebook som är min egna privata.Twitter har jag inte börjat med än, men det borde jag göra fördet är ett bra medium. Instagram har jag nu, men där har jag varitlite i valet och kvalet hur jag ska göra. Det är många barnsom vill bli kompis med mig där. Och det kan jag ju bli, men då fårjag bara bestämma mig vilka bilder det är jag lägger upp och vaddet är jag vill förmedla där.

Sådå ryker festbilder bland annat?
— Det blir ju svårt med sådant. Då fårdu ju ta en festbild där du dansar, men du kanske inte ska ha ettglas vin i handen liksom.

Vad tycker du om de stora bloggarna,exempelvis Kissie, som inte verkar ha en tanke på vad för typ avbilder som läggs ut?
­— Det är ju svårt. Vi har juyttrandefrihet, och alla får göra vad de vill. Men man ska nog tasig en rejäl funderare när man märker att man börjar bli stor ochman märker att man har väldigt mycket följare. Då ska man nog taett samtal med sig själv och fråga sig själv “Vad är det jagvill med det här?”.

Vad tycker du om Ola Lindholm? 
— Jag har inte koll på hela hanscase. Vad ska man säga? Jag tycker inte det är förenligt att jobbamed barnteve. Jag tycker att det är rätt beslut av SVT att inte hahonom kvar. Jag vet ju inte vad som kommer att hända med honom iframtiden. Sen vad han gör och inte gör, det får han ståför.

Du slog igenom som Fröken Sverige 2001 - hur ser du på din medverkan idag?
— Det var en tid närFröken Sverige-tävlingen hade varit en tradition. Barn som växerupp idag vet ju inte ens vad det är, vilket är jättebra på någotvis. Tiderna förändras och allting går framåt. Men just då vardet ett sätt att ta sig fram som tjej. Sen kan man ju tycka vad manvill om att det hade med skönhet att göra. Man visste noginte riktigt vad det var att vara Fröken Sverige.

Vad innebardet att vara Fröken Sverige?
— Det jag tyckte var synd det åretjag var med var att TV4 hade gett upp det till TV3 och VeckoRevynhade gått ur samarbetet, vilket var synd. När de hade det såförsökte de göra någonting, typ antirökkampanjer och åkte runti skolor och så vidare. Men det året jag var med hade detförsvunnit lite. Så det var mer att representera, jag åkte runt påturné i landet och var konfrencier och tog fram nästa årskandidater. Men för mig har det mest betytt att jag fick ensprångbräda in i den här branchen och att jag idag kan göra detjag vill göra. Nu vet man mer vad man vill.

Så vad villdu?
— Jag trivs jättebra med att jobba med teve. Jag älskar attträffa människor och att möta människor. Nu ska det blirjättejätteroligt att göra min första gala. Att leda "Melodifestivalen" i framtiden är en dröm. Men jag skulle lika gärnakunna tänka mig att jobba med dokumentärfilm.

Hur serchanserna ut för att leda "Melodifestivalen"?
— Det vet jag inte faktiskt.Men folk spekulerar hit och dit. Jag tror inte jag kommer att fågöra det i år. Men om jag får fortsatt förtroende för SVT såkommer det kanske hända i framtiden. Men gör det inte det kommerjag inte lägga mig ner och gråta. Jag kommer definitivt attfortsätta göra bakom kulisserna-programmet för Melodifestivalen i“Fredagskväll med Malin”.

Appropå Mello – det brukarju vara ganska vilda efterfester där förra året?
— Var det det? Jag har juvarit med i fyra år nu så... Jag tycker det är lite olika. Närdet är kommunfesterna då tar folk det lite mer seröist, men pålördagen kanske folk släpper loss mer. Men det tycker jag att mankan få göra. Alla som åker runt med det jobbar ju så otroligthårt. Ha kul så länge du sköter ditt jobb.

ChristerBjörkman fastnade i en hiss förra året på väg från efterfestentill sitt hotellrum...
— Är det sant? För två år sedanfastnade Magnus Uggla och Shirley Clamp i typ Norrköping. Det finnsflera hisstorys!

Har du inga andra galna backstagefestminnen?
—I årvar det kul under Andra Chansen, SeanBanan och Youngblood började plötsligt att dansbattla. De drog igång hela golvet.Tillslut stod typ killen som kör fläkt och dansade.

Det varju en troschock med Marie Serneholt också!
— Ja, stackars Marie, detvar inte så kul. Jag var med faktiskt. Hon dansade med Tobbe från "Let's Dance". Så lyfte han upp henne på något vis så helaklänningen bara... föll bakåt.

AppropåMarie, ni har ju jobbat ihop i “Helt magiskt”. Hur var hon attjobba med?
— Marie är helt fantastisk. Hon är skitcool. Vi ärganska lika som personer. Hon känns ganska vanlig nånstans, trotsatt hon varit en popstjärna sedan hon var tonåring. Hon har myckethumor, skrattar mycket och är ganska enkel.

Var hon som dutrodde att hon skulle vara?
— Marie var nog bättre än vad jagtrodde, mer jordnära.

Din egen musikkarriär då - du var ju med i tjejbandet NG3?
— Dentiden är förbi. Man ska göra saker man är bra på, då blir detbäst. Musiken får de som gör det riktigt bra syssla med. Jagsjunger i kör fortfarande och utmanar det på det viset. Musiken ären jättestor del i mitt liv, men jag vill inte stå på scensjälv.

Kan du sjunga?
— Alla kan sjunga, mer ellermindre bra. Jag kan hålla tonen, men jag är inte världens bästasångerska.

Ärligt nu, blev du castad till NG3 för att du var snyggeller för att du sjöng bra?
— Lite både och. Jag fick jubevisa i studion om jag kunde sjunga eller inte. Hade jag sjungit somen kratta så hade de aldrig tagit mig. Men det är klart att det varbåda delarna.

Videon till er låt "The Anthem" är ju... riktigt Spice Girls.Kan du skämmas när du ser den idag?
— Ja det är klart, mentider förändras. Som exempelvis när jag var med i Fröken Sverigeså kändes det helt rätt för det var en del av den tiden. Det åretjag var med stormade feminister scenen med ett lakan det stod“gubbslem” på, som var ett första steg mot att kanske FrökenSverige-tävlingen försvann sen. Och det tycker jag idag var jävligtbra att det hände. Vi behöver inte spä på alla skönhetsideal merän vad det redan är, jag menar, man blir ju matad med det överallt,tidningar, teve, artister. Jag sitter ju också här mejkad och fixadoch donad liksom...

... och väldigt smal?
— Ja fast smal, dethar jag alltid varit. Det kan inte jag rå för. Det får i sånafall de som tar in mig på teve stå för vad de tar in för ideal.Men det där kan jag bli jävlig förbannad på faktiskt. Jag haraldrig haft en önskan om att vara smal. Min farsa var smal, minmorsa var smal, mina bröder är jättesmå och petita. För mig hardet snarare varit tvärtom, jag har lidit av att vara för smal, förjag får fan alltid höra det. Det är det värsta jag vet. Det ärhelt okej att säga till en person som är smal typ “gud vad smaldu är”. Men man säger det aldrig till någon man tycker kanske ärlite överviktig, för det “får man inte göra”. Så jag ärganska trött på hela den grejer.

Men du måste hålla med om att det är ettviktigt ämne att prata om?
— Absolut är det skitviktigt attprata om. Men jag vill att folk ska få vara som de är. Det är detviktigaste för mig. Du duger som du är oavsett om du är skitsmaleller har några extrakilon. Du är bra som du är. Sluta snackautseende så jävla mycket. Försök att hitta självkänslanistället.

Tror du att det kanske kan vara bra att välja att INTE prataom utseende med unga?
— Nja, det är bra att hasamtal om det. Barn och unga har ju så himla mycket tankar, och debehöver prata. Men jag tycker att det är lika viktigt att lyftafram att idealet att vara smal och snygg... Du blir inte lyckligareav det. Den sidan får man inte höra så mycket om. Jag har skrivitkrönikor i Dalarnas tidning om det. Att jag kan bli påhoppad föratt jag är smal. Jag har stått och gråtit framför spegeln närjag mått som sämst, för att jag har gått ner så mycket i viktoch min kropp inte har lyckats ta upp all näring så att mina revbenhar stuckit ut och man bara ser ett skelett. Det är ingen härligkänsla. Jag hade jättegärna haft några extrakilon. Men det pratarman inte så ofta om. Det kan vara lika jobbigt att vara riktigtliten som att tycka att man är mycket större än modellerna itidningarna.

Du är 30 – har den biologiska klockan börjatticka än?
— Absolut, självklart. Jag vill ha en stor familj,gärna tre barn. Men livet är så himla roligt just nu, och minkille som också jobbar med teve älskar också livet, vi reserväldigt mycket, har väldigt kul och jobbar väldigt mycket just nu,så det känns som att det är lite fel läge exakt idag för då skaman ha tid för att ge det barnet allt det behöver. Men inom entreårsperiod hoppas man väl att det börjar hända nåt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

3 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.