Hanna Johansson lever i oro eftersom trakasserierna inte upphör.
1 av 5
Hanna Johansson lever i oro eftersom trakasserierna inte upphör. - Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Hon hade under en tid ett förhållande med Big Brother-deltagaren Rodney Da Silva. Paret är i dag vänner.
2 av 5
Hon hade under en tid ett förhållande med Big Brother-deltagaren Rodney Da Silva. Paret är i dag vänner. - Foto: Stella Pictures
Hanna Firade sin vinst i juni. Då hade hon varit i Big brither-huset i över hundra dagar.
3 av 5
Hanna Firade sin vinst i juni. Då hade hon varit i Big brither-huset i över hundra dagar.
Hanna är tvåbarnsmamma och hyllades för sitt sätt att motverka mobbing under programmets gång.
4 av 5
Hanna är tvåbarnsmamma och hyllades för sitt sätt att motverka mobbing under programmets gång. - Foto: FameFlynet Pictures / Yessica Thor
Hon deltog 2012, samma säsong som Hanna Widerstedt medverkade.
5 av 5
Hon deltog 2012, samma säsong som Hanna Widerstedt medverkade. - Foto: Stella Pictures

Big Brother-Hanna: "De hotar att sparka sönder mig"

Trakasserar 10-åring för att få tag på "Big Brother"-vinnaren. – Det här är människor som tror att de känner mig, berättar hanna Johansson för Nyheter24.


Big Brother - Bra eller dåligt?

Big Brother kan vara en av Sveriges mest omdebatterade program. Samtidigt som man haft höga tittarsiffror genom åren har programmet också mött stor kritik för hur deltagarna mår efter säsongens slut. Inte minst efter att deltagaren Rickard Andersson drabbades av en psykos inne i huset

Programmet har även skakats av flera skandaler. Friska upp ditt minne här.

Nyheter24 kan i dag berätta att i över en månad har nära vänner och personer med koppling till "Big Brother"-vinnaren Hanna Johansson, 29, blivituppringda, takasseratde och fått ta emot hot från flera personer.Ibland dygnet runt.

– De här personerna har bland annat sökt upp alla i min fanclub. Och en av mina bästa väninnor. Det är kanske fyra personer som de ringt till dygnet runt. De ringer och hotar mig. De har inte mitt nummer men försöker få tag på det, berättat Hanna för Nyheter24. 

Enligt Hanna är det även en flicka i10-års åldern som blivit nedringd.

– Hon vågade inte gå till skolan påflera dagar för hon var rädd att de skulle komma dit. De sa till henne attde skulle sparka sönder mina och hennes mammas knäskålar.

Vad tror du att de vill?

– De försöker få tag på mitt nummer. De vill ju få tag på mig och min adress. Jag har ingen aning egentligen vad det handlar om. De kan ringa och bara skrika i telefonen.

Samtliga personer ska ha polisanmälthoten och trakasserierna. Men polisen står maktlös eftersompersonerna ringer från dolt nummer och vad man misstänker är frånkontantkort som därmed inte går att spåra. 

– Det här är folk som tror att de känner mig, men har fått allt bakom flötet.

Hur har det här påverkat dig? 

– Det blir jobbigt. Jag bryr mig ju om de här personerna de ringer. Jag tycker det är jättehemskt för de som blir utsatta för det här. Det tar energi, jag kan inte göra något. Självklart är jag orolig.

Har de försökt kontakta dig på annatsätt än genom de här personerna?

– Det har varit hårda kommentarer i bloggen. Folk stör sig på det mesta. Det är säkerligen sådana personer som även fäller negativa kommentarer i bloggen. Det är ju några som har insikt i vad jag gör ibland.

Blev kändis på 106 dagar

Det var i juni som Hanna gick ut som segrare från Big Brother-huset. Då hade hon varit inlåst i över hundra dagar. Priset var en halv miljon kronor. Som ensamstående småbarnsmamma såg hon fram emot att äntligen kunna prioritera sig själv i livet.

– Jag tänkte bara att nu jävlar är den här kampen över. Nu kan jag äntligen sluta vända och vrida på varenda krona, berättade hon då för Nyheter24.

Levt i destruktiva relationer

Manipulering, misshandel och missbruk har tidigare varit en del av Hannas vardag.

– Jag har haft män som inte varit bra, som jag valt att lämna för min egen överlevnad, har hon tidigare berättat för Nyheter24.

– Jag var rädd för att få en smäll. Du får höra negativa ord, du får inte gå klädd i vad du vill, du får inte träffa dina vänner, du får höra att dina vänner är si och så, din familj är inte heller så bra. Det är sådana saker, sa hon då.

Hanna blev bland annat hyllad för sitt motstånd gällande mobbning i huset. Men även uppmärksammad för att gärna, och ofta, gå utan kläder. 


Hör hennes förklaring här:

/
/
Hot
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

1 timme sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

2 timmar sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

2 timmar sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

2 timmar sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

3 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.