Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stureplanstjej fast i dopningshärva

Huvudman i utredningen uppges vara en 36-årig man som driver en juristbyrå i Stockholm. Även han en Stureplansprofil.
1 av 2

Huvudman i utredningen uppges vara en 36-årig man som driver en juristbyrå i Stockholm. Även han en Stureplansprofil.

Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

Kvinnan är nu häktad för grov smuggling.
2 av 2

Kvinnan är nu häktad för grov smuggling.

Patrick Sörquist / SCANPIX

Nöje | 17/12/2012 08:52

Glamourmodellen är häktad misstänkt för grov smuggling. Den 26-åriga kvinnnan är nu inblandad i Sveriges genom tiderna största dopingutredning.

Hon är en Stureplansprofil och syns ofta på mingelbilder från inneklubbarna. Den 26-åriga glamourmodellen har även blivit utsedd till en av Sveriges 100 sexigaste kvinnor av en välkänd herrtidning. 

Nu är hon misstänk för grov smuggling och i brottsmisstankarna ingår även grovt narkotikabrott, grovt dopningsbrott och pengahäleri.

Kvinnan nekar till anklagelserna men häktades på söndagen. Nu är hon en del av Sveriges största dopningsutredning - någonsin. 

– Hon är ett led i en stor distributionskedja av dopningspreparat, säger åklagare Christina Voigt till Aftonbladet.

Festar med svenska kändiseliten

Huvudmannen i härvan ska enligt Dala-Demokraten vara en 36-årig man från Borlänge. Han ska utöver att jobba som modell driva en juristbyrå i Stockholm. Även han är ett välkänt ansikte på Stureplansklubbarna. På bilder ses han posera med den svenska kändiseliten. 

Sedan polisen slog till i maj har 13 personer häktats misstänka för den organiserade smugglingen och försäljningen av bensodiazepiner. 

– Vi har släppt en del av dem som suttit häktade, men de är fortfarande misstänkta, säger Christina Voigt till Aftonbladet.

Preparatet var tänkt att säljas vidare på nätet och ska ha inbringat 30 miljoner kronor enligt Dalarnas Tidningar.