Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Se Ica-Ulfs storfilm med Hollywoodstjärnorna

I storfilmen spelar William Baldwin.
1 av 5

I storfilmen spelar William Baldwin.

©Runolfur / Photopop.dk

Paul Tilly under inspelningen.
2 av 5

Paul Tilly under inspelningen.

©Runolfur / Photopop.dk

Crewet på plats.
3 av 5

Crewet på plats.

©Runolfur / Photopop.dk

Paul Tilly har producerat filmen.
4 av 5

Paul Tilly har producerat filmen.

Charlotte Brunzell/All over press

Med brorsan Alec.
5 av 5

Med brorsan Alec.

All over press

Nöje | 18/01/2013 13:52

Nu satsar reklamprofilen på en ny karriär.

Hollywood-skådisar och en budget på fem miljoner kronor. Så var det tänkt när reklamprofilen Paul Tilly, för tevetittare kanske mest känd som Ica-Ulf, bestämde sig för att producera en internationell långfilm. Nu, drygt ett år senare är filmen "The stranger inside" med bland andra stjärnskådisen William Baldwin i huvudrollen, klar. 

Blev det som du tänkt dig?
– Självklart har man stora visioner från början och som den petiga perfektionist jag är måste jag säga att jag är till 99% nöjd, det finns alltid obetydliga små saker man kan pilla med i evighet om tiden hade funnits. Men ja, jag är nöjd med resultatet, säger Tilly till Nyheter24.

Stötte ni på några problem under produktionens gång?
– Det har varit extremt mycket jobb, framför allt under inspelningen på Mallorca då vi jobbade ungefär 15 timmar per dag i nästan 4 veckor. Så förutom ett oväder som blåste ner takpannor över oss och som gjorde att vi fick ställa in en båtscen var det nog brist på sömn som var det största problemet.

Om tre veckor åker Paul till filmfestivalen i Berlin för att ha screenings för distributörer från hela världen. 

– Förhoppningsvis får vi filmrättigheterna sålda till olika regioner runt om i världen så att den kommer ut på marknaden snart.

Om Svenskarna kommer att få se filmen är ett beslut för den distributör, som eventuellt köper rättigheterna för Sverige, att avgöra.

Höll ni er till budgeten på 5 miljoner kronor som var sagt från början?
– Det gick åt ett par hundra tusen mer än beräknat men sen ser filmen å andra sidan ut att ha kostat tio gånger så mycket så det får det vara värt.

Har du fått mersmak eller räcker det med det här projektet inom storfilm?
– Storfilm och storfilm, det kanske inte är "Titanic" eller "Avatar" vi gjort, men det är klart att jag har fått lite blodad tand. Vi har ett nytt projekt på gång med något större budget, manuset är även denna gång skrivet av en dansk och blir förmodligen omskrivet av en stor amerkansk manusförfattare som visat intresse.

Se trailern här: