Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bloggen avslöjar Gynnings skattebluff

Carolina Gynning överklagar en skattesmäll.
1 av 6

Carolina Gynning överklagar en skattesmäll.

Robert Eklund/Stella Pictures

Carolina Gynning på premiären av Blondie.
2 av 6

Carolina Gynning på premiären av Blondie.

FameFlynet Sweden / David Sica/Stella Pictures

Helena af Sandeberg och Carolina Gynning.
3 av 6

Helena af Sandeberg och Carolina Gynning.

FameFlynet Sweden / David Sica/Stella Pictures

Carolina Gynning med pojkvännen Alexander Lydecker.
4 av 6

Carolina Gynning med pojkvännen Alexander Lydecker.

FameFlynet Sweden / David Sica/Stella Pictures

Hon slog igenom i Big Brother, som hon vann.
5 av 6

Hon slog igenom i Big Brother, som hon vann.

All Over Press/Patrik Österberg

Nu lever hon ett lugnt liv med sambon i en nyköpt villa.
6 av 6

Nu lever hon ett lugnt liv med sambon i en nyköpt villa.

FameFlynet Sweden / Yessica Thor

Nöje | 24/01/2013 08:13

Carolina Gynning försökte göra avdrag för resor, kläder och smink till ett värde av närmare 400 000 kronor. Men hon avslöjades av sin egen blogg. Nu överklagar stjärnan skattesmällen på närmare 230 000 kronor.

Carolina Gynning, 34, har hamnat i blåsväder - tack vare sin egen blogg. I deklarationen för taxeringsår 2011 försökte hon göra flera avdrag för sitt företag Gynning productions, skriver Aftonbladet.

Avdragen gällde kläder, smink, möbler och resor till ett sammanlagt värde av 388 723 kronor. Men när Gynning utsattes för en skatterevision blev det bakslag.

Skatteverket granskade nämligen bland annat Gynnings blogg i samband med att hon åkte till Miami.

Handlade om research

Gynning uppgav att den resan handlade om researcharbete för boken "Laura - flickan från havet". Men på bloggen lade Gynning upp bilder vid poolen, när hon tränade och shoppade.

– Nu är jag på plats i Miami, fattar ni 25 grader varmt, coola människor my rock sister Anna, detta är livet. Jag landade klockan 17.00 Miami tid och gick raka vägen ner till poolen och kollade in läget. Det var PARTY! Men jag bara tittade på. I kväll ska jag sova, imorgon ska jag gymma, gå på spa och sen ut och äta med två coola brudar, skrev Gynning i bloggen

Att det skulle bli sol och bad hintade hon om redan innan resan.

– Innan jag satte mig på planet till Miami bestämde jag mig för att göra nya extensions. Jag vill inte komma upp ur havet med en liten page, jag vill ha ett svall som klistrar mot min brunbrända rygg, bloggade hon

Skatteverket anser därför att resan till största del var semester, skriver Aftonbladet.

Men även för en resa till Italien 2010.

– Jag ligger mest och chillar i en solstol. Vi vaknar när vi vill, tränar när vi vill och softar när vi vill. Världens skönaste semester, skrev hon då.

Gynning ska dessutom försökt dra av pengar på flera stolar och en teve som har levererats till hennes hemadress.

Överklagar beslutet

Resultaten av revisionen blev en skattesmäll på 230 000 kronor.

Nu har Gynning överklagat beslutet till Förvaltningsrätten. Hon ska dessutom ha begärt anstånd för skulden som egentligen skulle ha betalats den 12 december, skriver Aftonbladet.

Har hänt förut

Mångsysslaren har tidigare jagats av kronofogden enligt Resume, det för en obetald skatteskuld på strax över 300 000 kronor. Något som inte stämmer enligt profilen själv.

– Detta är inte sant. Ärendet gäller pengar jag flyttat vidare i en lägenhetsaffär så jag har flyttat fram skatten, men detta har tydligen inte nått skattemyndigheten. Så det är en stor missuppfattning och Skatteverket kommer att ta bort denna anmärkning genast, skrev hon då i bloggen. 

Nyheter24 söker Carolina Gynning.