– Det värsta som kan hända är att jag trillar på scen eller tappar text.
1 av 4
– Det värsta som kan hända är att jag trillar på scen eller tappar text. - Foto: Emma Malmlöf
Du har säkert hört hennes hit "Heartache on the dancefloor".
2 av 4
Du har säkert hört hennes hit "Heartache on the dancefloor". - Foto: Emma Malmlöf
De senaste åren har Janet Leon ägnat till skriva musik tillsammans med producenten Jörgen Elofsson, till hennes nya popalbum som släpps under 2013.
3 av 4
De senaste åren har Janet Leon ägnat till skriva musik tillsammans med producenten Jörgen Elofsson, till hennes nya popalbum som släpps under 2013. - Foto: Emma Malmlöf
Janet är från Göteborg och har Persiskt påbrå. Hon fick lära sig ta ansvar mycket tidigt eftersom hon varit i musikbranschen sedan barnsben.
4 av 4
Janet är från Göteborg och har Persiskt påbrå. Hon fick lära sig ta ansvar mycket tidigt eftersom hon varit i musikbranschen sedan barnsben. - Foto: Emma Malmlöf

Janet Leon: “Har hört låten en miljon gånger men allt kan hända"

Nyheter24 pratar med "Mello"-aktuella Janet Leon om värsta tänkbara scenario, vikten av självdistans och "kärlek och sådan skit".


Mer om Janet

22-åriga Janet har tuffa meriter som flickgruppen Play. Hon har även varit körsångare åt Lindsay Lohan och fått hjälp från Laila Bagge, Andreas Carlsson och Anders Bagge med sitt debutalbum i TV-serien Made in Sweden. 

Hon bloggar här.

Janet Leon, 22, ler stort när hon berättarom de tre minuterna som allt numera kretsar kring. 

– Musiken är upptempo, glad, passionerad men också litemelankolisk, säger hon till Nyheter24

Låten heter "Heartstrings" och är producerad av låtskrivaren Fredrik Kempe som brukar ha ett finger med i spelet när det kommer till Melodifestivalens vinnare. Bland annat har han skrivit Malena Ernmans vinnarlåt "La Voix" och Eric Saades "Popular".

– Just nu kan jag inte sova, nu börjar det närma sig. Det blir sådan hype kring tre minuter, säger hon och fortsätter: 

– Jag är så klumpig som person, det värsta som kan hända är att jag trillar på scen eller tappar text, jag har ju hört låten en miljon gånger men allt kan hända. 

Slog igenom som 12-åring

Janet Leon är ingen nybörjare när det kommer till att stå på scen. Hon slog igenom som 12-åring när hon blev signad av skivbolaget Sony BMG. 

– Jag flög till New York, gick på bolagsmöten och satt i morgonsoffor. Då fick jag gå upp fyra på morgonen vilket har gjort att jag har blivit ansvarsfull. 

Men för att klara sig i showbusiness gäller det att ha även ha självdistans menar hon. 

– Man måste ha det för att inte grävaner sig för mycket. Det ärmycket kritik generellt i branschen och man får inte vara känslig. Samtidigt finns några av de känsligaste typerna i den här industrin. Men jag förstår att det blir tufft om det står något jättejobbigt i pressen.

Det verkar inte finnas några skandaler kring dig, är du en reko tjej?

– Jag är nog ganska reko. Jag har inte gjort allt för många brott, ler hon och fortsätter: 

– Om jag skulle göra något skandalöst skulle det vara av misstag. Typ att brallorna spricker på scen. 

Tävlar på lördag

Janet Leon är mån om sitt privatliv men i musiken vågar hon öppna upp sig. 

– Jag tycker om att vara personlig om kärlek och sådan skit, haha. Det som är skönt med musik är att det blir en helt annan grej. Det är mycket mer utlämnande men kan också tolkas olika. 

På lördag är det fritt fram att tolka Janets låt. Då är det de där tre minuterna som gäller. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvists ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan...Se bilderna här på Nyheter24.