Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
5887
reaktioner idag

Svenska artisterna rökte gräs på Grammisgalan

Mitt under prestigefyllda Grammisgalan ägnade sig bandet Labyrint åt att rulla och röka cannabis. Nu förklarar de varför.

Vanligtvis röker kända profiler inte cannabis helt öppet.

Men det gjorde Labyrint.

Som helt öppet står för att de tycker att det är deras rätt.

De förespråkar normaliseringskampanjen.

Att kändisar då och då åker dit för att vara drogpåverkade är ingen hemlighet. Men att kända profiler helt öppet röker gräs hör inte till vanligheterna. Hiphop- och reggaegruppen Labyrint verkar däremot inte ha några som helst problem med att skylta med sitt missbruk. 

Under onsdagens Grammisgala rullade och rökte gruppen helt oberört cannabis. Flera bilder publicerades sedan på en av bandmedlemmarnas Instagram. 

– Hallå, man ser folk där som är så borta att de knappt kan stå på benen. Vi betedde oss väldigt bra så jag förstår inte vad problemet skulle vara i sådana fall, säger Aleksi ”Aki” Swallow till Aftonbladet.

Nu uttrycker arrangörerna sin besvikelse.

– Vi har vakter i varje skrymsle men man får inte visitera folks fickor. Polisen kan bara agera efter tips. Hela händelsen är både beklaglig och tråkig, jag är väldigt besviken, säger Ludvig Werner till Aftonbladet.

När Nyheter24, via Twitter, frågade Södermalmspolisen om gruppen kan komma att gripas samt om bilden från galan kan användas som bevis fick vi följande svar:

Vill ha rätt att röka

Flera av bilderna på Instagram hashtaggades med #normaliseringskampanjen.

– Hela normaliseringskampanjen handlar om att vi som röker cannabis ska sluta bli behandlade som en andra klassens medborgare. På grund av att man röker cannabis blir man väldigt trakasserad i Sverige. Självklart handlar det inte om att barn ska röka utan om vuxna människors rätt till cannabis, säger Aleksi till Aftonbladet.

Lyssna på Labyrint här:


Mer:

Vem var bäst klädd på Grammisgalan?