Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Soran: "Får mejl från folk som är helt tokiga"

Soran får hot hela tiden, berättar han.
1 av 5

Soran får hot hela tiden, berättar han.

FameFlynet Sweden

Soran är en folkkär profil, här leder han fotbollsgalan.
2 av 5

Soran är en folkkär profil, här leder han fotbollsgalan.

FameFlynet Sweden / Andreas L. Eriksson

Han vägrar vara rädd inför den nya showen, trots hot.
3 av 5

Han vägrar vara rädd inför den nya showen, trots hot.

Stella Pictures / Roger Tillberg

Magnus Betnér är med på turnén.
4 av 5

Magnus Betnér är med på turnén.

Dan Hansson / SvD / SCANPIX

Soran är nyförlovad men den här pinglan.
5 av 5

Soran är nyförlovad men den här pinglan.

Robert Eklund

Nöje | 15/03/2013 08:56

I höst drar Soran Ismail ut på turné tillsammans med Magnus Betnér. trots hoten vägrar han att vara rädd. – Jag och Magnus går inte och oroar oss. Säkerheten kring våra gigs sköts av andra som håller koll på om det finns en hotbild.

De har gått fyra månader sedan komikern Soran Ismail, 25, blev känd för hela svenska folket. Var det någon som inte kände igen Ismail från bland annat "parlamentet" ändrade filmen som kommit att kallas "Sverigedemokraternas järnrörsskandal" definitivt på det. 

I höst ger sig Ismail ut på en turné tillsammans med komikerkollegan Magnus Betnér, 38. Ännu är inte manuset klart, men materialet har han sina haters att tacka för.

– Jag får mejl från folk som är helt tokiga. Eller när tre stycken av våra politiker får för sig att tjafsa mitt i natten. Visst, jag får material. De gör mitt jobb väldigt enkelt, säger han till Aftonbladet.

Men det handlar inte bara om att tacka och ta emot.

– Om det är värt det vet jag inte. Jag blir mer eller mindre hotad hela tiden, berättar han vidare.

Men att vara rädd dygnet runt går inte. 

– Jag och Magnus går inte och oroar oss. Säkerheten kring våra gigs sköts av andra som håller koll på om det finns en hotbild, säger han till Aftonbladet.

Filmen som knäckte SD

I filmen som publicerades av Expressen hörs och ses Ismail föra en diskussion med SD:s Erik AlmqvistKent Ekeroth och Christian Westling på gatan. Almqvist och Ekeroth tvingades efter publiceringen att lämna sina uppdrag i partiet efter att de yttrat grovt kränkande och rasistiska åsikter. Något som partiledare Jimmie Åkesson uttalat haft en nolltolerans mot.

Se SD-filmen:


I "Parlamentet":