De står bakom sommarplågan som lär dig hur du söker jobb

Årets sommarplåga handlar om viktiga saker - så du kan med gott samvete spela sönder Jacob Dahl ft. RmM:s "Sommarjobb".


Jacobs bästa tips

Bästa knepen inför en arbetsintervju är enligt Jacob följande:

1. Var dig själv.

 2. Var öppen och social. 

3. Visa varför just du ska ha jobbet framför andra sökande. 

Man kan ju tröttna på mindre. Macarenadanser hit och ketchupsånger dit. Nej, i år är det viktiga budskap som gäller. I varje fall om man lyssnar på Jacob Dahl ft. RmM:s "Sommarjobb". En låt som ska inspirera båda unga och gamla till att söka jobb på rätt sätt.

"Måste ha jobb, få en framtid, har ingen lust att bo hemma i hela mitt liv", sjunger man bland annat och fortsätter senare:

"Man ska vara hel och ren, inte för sen, vad heter företaget, hur kan jag förändra det". 

– Vi har bara fått positiva reaktioner hittills. Från både vuxna och barn. De flesta säger att refrängen sätter sig på huvudet och är väldig "catchig" vilket är väldigt roligt. Vi hoppas att den kan bli en hit i sommar, säger Jacob till Nyheter24.

Tror du att den kan hjälpa någon att faktiskt få ett jobb - eller är det mer en kul grej?

– Förhoppningen är att vi ska kunna motivera vuxna samt unga inför deras intervjuer. Jag tycker att ordet "intervju" är ett ganska negativt ord i dagens läge och hoppas att låten ska vända den negativa klangen i ordet "intervju". Dock är det alltid upp till var och en vilken inställning man har inför i sitt jobbsökande.

Hur blir videon?

– Tanken är att videon ska vara seriös men skämtsam, eftersom vi vill framhäva de positiva delarna och processen att gå på en intervju. Samt att få det svaret man vill ha.

Kommer ni fortsätta satsa på samma typ av musik framöver?

– Att genom musiken förmedla en positiv känsla kopplat till att söka jobb och gå på intervjuer, och därmed tidigt påverka unga att ta sig in på arbetsmarknaden, känns väldigt bra. Jag hoppas verkligen att det här ska få yngre människor att se möjligheterna och inte hindren när man söker jobb, säger han och fortsätter:

– Om det i sin tur leder till att fler unga kommer in på arbetsmarknaden så är det väldigt positivt och väldigt roligt. Man vet aldrig vart musiken kan ta en, på både gott och ont. Men det viktigaste är att man kan stå för det man gillar och aldrig slutar kämpa. Så länge man tror på sig själv och det man gör så kan man gå långt. Det är upp till en själv, avslutar han.

Lyssna här:

RMM
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

1 timme sedan

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

2 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.