Tyra har bytt stadsliv mot stövlar och hästar.
1 av 4
Tyra har bytt stadsliv mot stövlar och hästar. - Foto: Robert Eklund /Stella Pictures
Det är mycket pengar som ryker från sparkontot nu när hon ska betala tillbaka skulden, har hon tidigare skrivit i bloggen.
2 av 4
Det är mycket pengar som ryker från sparkontot nu när hon ska betala tillbaka skulden, har hon tidigare skrivit i bloggen. - Foto: David Sica/Stella Pictures
Här på Blogawards.
3 av 4
Här på Blogawards. - Foto: Yessica Thor / Stella Pictures
Tyra på omslaget av Veckorevyn.
4 av 4
Tyra på omslaget av Veckorevyn. - Foto: Veckorevyn

Därför har Tyra flera hundratusen i skuld

Bloggerskan Tyra Sjöstedt berättar nu om varför hon inte ville sälja vidare sitt företag. Något som tvingade henne att dra på sig höga skulder.


Mer om Tyra

Sedan två år tillbaka bor Tyra på en hästgård utanför Stockholm. Där driver hon inackordering i ett stall. Hon skriver regelbundet om svårigheterna hon möter i vardagen som utbränd. 

Det var i början av året som bomben slog ner i bloggvärlden - Tyra Sjöstedt, 27, avslöjade i sin blogg att hennes företag Style by Tyra skulle läggas ner. Företaget som startades 2010 gjorde direkt succé med en omsättning på 12 miljoner kronor. 

Men i februari gick alltså företaget i konkurs.

Efter det skrev Sjöstedt öppet om en splittrad ekonomi och hur hon oroade sig för den. Den skuld som följt efter konkursen uppgår till flera hundratusen enligt bloggerskan själv och i en intervju berättar nu Tyra för första gången vad som fick henne att ta beslutet att lägga ner i stället för att sälja företaget vidare.

Ville ha kontroll över sitt namn

Anledningen ska ha varit att 27-åringen ville ha kontroll över vad som såldes i hennes namn, eftersom företaget var uppkallat efter henne. 

Att Sjöstedt också fått diagnosen utbrändhet spelade också in. 

– Jag lever ett annat liv nu, än för två år sen. Då bodde jag inne i stan och var väldigt intresserad av mode. Nu bor jag på landet och har börjat rida igen, berättar hon för IDG.

Hade hittat nya köpare

Beslutet att lägga ner företaget hon drev tillsammans med vännen John Skallin togs i samband med att nya köpare skulle ta över företaget som drevs för att sälja kläder och accessoarer via en webbshop.

– Allt var klart, alla avtal med jurister var klara. Helt plötsligt sitter jag och John i mitt kök, vi båda borde ha varit extremt glada och skåla i champagne, men i stället sitter vi helt knäpptysta. Jag kollade på John och frågade “John, är det här vad vi vill?. Han svarade: “Nej, jag tror inte det.”, skrev Tyra då i ett inlägg.

Se Tyra i sin egen show här:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

2 timmar sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

3 timmar sedan
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...