Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skådespelaren anklagades för våldtäkt efter Facebook-flört

Den svenska skådespelaren Matti Berenetts Facebookflört blev ett rent helvete.
1 av 3

Den svenska skådespelaren Matti Berenetts Facebookflört blev ett rent helvete.

Jurek Holzer/TT

Matti Berenett känner de flesta igen från "Skilda världar".
2 av 3

Matti Berenett känner de flesta igen från "Skilda världar".

Stella Pictures / Roger Tillberg

Den 25-åriga kvinnan står nu åtalad.
3 av 3

Den 25-åriga kvinnan står nu åtalad.

Stella Pictures / Charlotte Simonsson

Nöje | 03/03/2014 16:35

För skådespelaren slutade Facebook-flörten med en våldtäktsanmälan, hot och trakasserier.

Matti Berenett, 42, är mest känd från teveserien "Skilda världar" där han fram till år 2002 spelade karaktären Tom. Efter att serien släpptes på dvd så uppmärksammades Matti igen. 

Han kontaktades på Facebook av en kvinna. Matti och den nu 25-åriga kvinnan började chatta, och gjorde så i 1,5 månad. I september 2011 åkte Matti hem till kvinnan. 

– Vår relation skulle enbart vara sexuell, det var vi båda överens om. Men jag fick en fruktansvärd obehagskänsla då vi träffades, säger han till Aftonbladet.  

Anmälde för våldtäkt – skickade sms och tackade för sexträffen 

När Matti ville försöka igen med sitt ex så blev kvinnan rasande. Hon började skriva hotfulla sms, och i oktober 2011 anmälde hon Matti för våldtäkt och misshandel. Kvinnan uppsökte inte sjukhus för de påstådda skadorna, skriver Aftonbladet. 

Förundersökningen avslöjar att kvinnan dagen efter den påstådda våldtäkten skickade ett sms till Matti och tackade för sexträffen. 

Under förhöret med polisen ska kvinnan även ha betett sig märkligt. Hon talade illa om Mattis rollfigur i "Skilda världar" men verkade samtidigt väldigt förtjust i Matti. 

Nu åtalas kvinnan

Efter att hon polisanmält Matti för våldtäkt skickade hon ett sms där hon bjöd in honom till en trekant. Matti tackade nej. 

Utredningen av den påstådda våltdäkten lades ner. Men den 25-åriga kvinnan hade inte fått nog.

Hon började då förfölja både Matti och hans dotter Elin. Kvinnan skickade hotfulla sms och Facebook-meddelanden. Hon ska även ha spridit falska uppgifter och andra anklagelser om Matti, skriver Aftonbladet vidare. 

Den 25-åriga kvinnan står nu åtalad för att ha ljugit om våldtäkten.