- Foto: Faksimil https://www.facebook.com/darinofficial

Fansen om Darins omslag: Sexistiskt, nedvärderande, vidrigt

Domen är stenhård. Darin Zanyars fans är allt annat än nöjda med artistens nya omslag till singeln "Mamma mia".


Här vrider J.Lo på könsrollerna

Nyligen släppte Jennifer Lopez videon till låten "I Luh Ya PaPi". 

Aldrig har det varit så enkelt att med hjälp av män förstå hur kvinnor objektifieras.

26-åriga Darin Zanyars låt "Mamma Mia" har ännu inte släppts men är redan väl omtalad på Facebook, och det är omslaget som ställt till det. En serieliknande bild som innehåller fyra scener från den kommande videon inspelad utanför Los Angeles. 

Det är specifikt en av bilderna som ryms på omslaget som fansen reagerat på. Det är längst ner i vänster hörn som Darin ses trycka upp en lättklädd kvinna mot en bil. 

"Du har många unga fans"

När artisten själv på onsdagen publicerade bilden via sin officiella Facebook och frågade sina fans vad de tyckte om omslaget lät responsen inte vänta på sig. 

"2014 och försök till en bättre och sundare syn på kvinnor för våra barns skull.... Nä tack! Alla stjärnor/idoler borde tänka på detta och bidra som förebilder tycker jag", skriver en följare och får medhåll av flera. 

"Hum, nedvärderande påsättning mot en bil. Hur tänkte du nu?????"

"Hon är passiv, han aktiv, hon objektifierad han subjektifierad, det ser ut som en sexscen med en motvillig kvinna från vilken film som helst som ingen skulle låta sitt barn se. Darin du har många unga fans, visa inte dem den här dåliga bilden av könsroller med mannen som dominant och kvinnan som undergiven."

lskade Darin. Jag vill inte ens tro att du har kommit på detta vidriga "påsättnings" bilden..så varför går du med på att ha med det!!! Bättre kan du! hoppas jag!", lyder några av de kritiska kommentarerna

Får stöd

Andra tycker kritiken i kommentarsfältet är överdriven. 

"Dagens genustänk = allt som har med sex att göra är sexistiskt och fel..! Slappna av lite, det är en bild tagen ur musikvideon. Jag ser ett par som har en trevlig stund helt enkelt. Och om det nu vore så att dom hade sex - får tjejer inte tycka att det är hett att ha sex mot en bil.??", skriver en person som svar till den hårda kritiken. 

"Men snälla vad folk gnäller!! Ta't lugnt!! Det är liksom Darin vi snackar om! Sveriges gulligaste och mest oskyldiga flickidol!", fyller en annan i. 

Se trailern till låten "Mamma mia" här:


/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vad tycker om Darin omslag?
Senaste nytt

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

1 timme sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

1 timme sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

3 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

3 timmar sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.