Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kläder från Gina Tricot? Då kommer du inte in på Stureplan

- 01/05/2014, 08:50 -
Stureplan i Stockholm.

Stureplan i Stockholm.

Tomas Oneborg / SvD / TT

Kläder från Gina Tricot eller G Star Raw? Då kommer du inte in på Stureplan.

Tidningen Nöjesguiden har i sitt nya nummer granskat den diskrimineringen som sker i de svenska storstädernas nattliv. Journalisten Amat Levin har intervjuat ett flertal dörrvakter, bartenders och klubbarrangörer och för tidningen berättar en ordningsvakt om hur diskrimineringen i dörren ser ut. 

Vakten, som kallar sig Daniel, har jobbat som ordningsvakt i tio år, och just nu arbetar han på en av Stockholms hippaste ställen, skriver Nöjesguiden. För tidningen berättar Daniel att bland annat "svennelökar" inte är välkomna. 

– Otrendiga svenskar. G-Star Raw-killar och Gina Tricot-tjejer, förklarar han för Nöjesguiden och fortsätter: 

– Andra exempel är tjejer från Huddinge med leggings och långa linnen med skärp över magen. De värsta, som baggy jeans och skateskor behöver jag väl inte ens lista. Det spelar ingen roll om ni är ett par sköna killar från Sundsvall som vill spendera jättemycket i baren. Ser ni ut som killarna i "Ensam mamma söker" kommer ni inte in, säger han vidare till tidningen Nöjesguiden.