Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anton Ewald hade morfin i kroppen – tror att han blev drogad

- 15/04/2015, 11:35 -
Förra måndagen berättade Anton Ewald i TV4:s Nyhetsmorgon att han har tagit kokain och rökt marijuana.
1 av 3

Förra måndagen berättade Anton Ewald i TV4:s Nyhetsmorgon att han har tagit kokain och rökt marijuana.

FREDRIK SANDBERG / TT

Han hade även spår av morfin i sin urin.
2 av 3

Han hade även spår av morfin i sin urin.

FREDRIK PERSSON / TT

Anton Ewald tror att någon kanske försökt droga honom på krogen.
3 av 3

Anton Ewald tror att någon kanske försökt droga honom på krogen.

FameFlynet Sweden / Robert Eklund

Nu framkommer nya uppgifter kring Anton Ewalds knarkskandal.

Det var för lite mer än en vecka sedan som schlagerstjärnan Anton Ewald, 21, berättade att han tagit kokain och rökt marijuana.

– Jag skulle in i studion och vara kreativ och körde i mig både kokain och marijuana, berättade Ewald i TV4:s Nyhetsmorgon.

En granne ringde polisen efter att det hade spelats hög musik i studion. Ewald visiterades, fick lämna kissprov och blev förhörd.

– Det var otroligt förnedrande. Jag skäms över det som hände och jag ångrar mig, berättade Ewald vidare i Nyhetsmorgon i TV4. För en vecka sedan fick Ewald sin dom – han döms till 30 dagsböter, 5 700 kronor, för ringa narkotikabrott, skrev Aftonbladet då.

Anton Ewald talade ut i TV4:s Nyhetsmorgon. Bildkälla: TV4.

Vet inte varifrån kokainet kommer

Var Ewald hade fått tag i kokainet hade Ewald själv ingen aning om. Tidningen Expressen har tagit del av polisförhöret med stjärnan.

"Ewald vet inte varifrån han fått narkotikan. Han kan inte svara på frågor rörande vem eller varifrån han fått det", står det i förhöret.

Morfin i urinen

En annan detalj som är lite skum och som avslöjas av Expressen är att Ewald även hade spår av morfin i sitt urin. Enligt förhöret så säger Ewald själv att han inte tagit morfin, och Ewalds egna teori tycks vara att någon har försökt droga honom-

"Han säger att det skulle kanske kunna vara så att någon försökt droga honom på krogen och frågar om det är vanligt", står det i förhöret, skriver Expressen.

Anton Ewald berättar i Nyhetsmorgon om att han tagit kokain och rökt marijuana: