TV4-stjärnorna släpper video där de skjuter en kambodjansk pojke

Nu har rapduon Far & Son släppt videon som visar hur de skjuter en kambodjansk pojke.


Igår skrev Nyheter24 om rapduon Far & Son och deras senaste PR-kupp. Frej Larsson och Simon Gärdenfors, som utgör duon, gick ut med ett pressmeddelande där de berättade att de har skjutit ihjäl en pojke i Kambodja.

– Vi betalade 6 000 amerikanska dollar för att tillsammans döda en Kambodjansk pojke, säger Frej Larsson i meddelandet.

Simon och Frej har under hösten synts i TV4:s program "Samhällsjudo", och kanalen tog starkt avstånd från duons skjutning i Kambodja.

– Jag tar för givet att det hela är ett skämt, men vi tycker att det här är djupt osmakligt, sa Anders Edholm som är pressansvarig på TV4 till Dagensmedia igår.

Varnar för starka bilder

Nu har Far & Son släppt en video från händelsen i Kambodja. På sin Facebook-sida varnar de för starka bilder – men tittar man noga ser det hela ut som ett sjukt splatterskämt.

När branschtidningen Resumé når Simon Gärdenfors har han ingen lust att prata.

– Jag har inte tid att prata just nu. Hej då, säger Simon Gärdenfors och slänger luren i örat på Resumés reporter.

Rapduon Far & Son.

"Ser inte äkta ut"

Många av duons fans har kommenterat videon, och flera gissar att PR-kuppen är en kritik mot H&M, vars logga syns i en kort sekvens i klippet.

– Tog ett tag för mig att förstå, men om man kollar på skottscenen noga så ser det inte äkta ut, ljudet och rekylen från pistolen bland annat. Det jag tror dom försöker förmedla är att här i väst bara utnyttjar vi fattigare delar av världen och bryr oss inte ett skit om vad det kostar dom. T ex H&M (vars logga är med i vissa bildrutor i klippet) i Kambodja, kommenterar en person.

I mars tidigare i år skrev Svenska Dagbladet om hur barn uppges sy kläder åt H&M i Kambodja, och under sommaren dog en människa som jobbade i fabrik som tillverkade kläder åt just H&M.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!